Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG predstavuje prémiové rady televízorov na rok 2018

LG predstavuje prémiové rady televízorov na rok 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics odhalila prémiové televízory pre rok 2018 vrátane radu nových a inovatívnych modelov OLED a SUPER UHD a preukázala odhodlanie byť lídrom na globálnom trhu luxusných televízorov. Na predvádzacej akcii v Soule predstavilo LG nové televízory vybavené technológiou umelej inteligencie ThinQ a pokročilým obrazovým procesorom α (Alpha). V roku 2018 sa očakáva nárast predaja OLED TV na 2,5 milióna kusov oproti 1,6 milióna v roku 2017.

Tradičný priekopník technológie OLED u veľkých displejov uvádza na trh pre rok 2018 desať nových modelov OLED televízorov s umelou inteligenciou ThinQ, medzi ktoré patria modely W8, G8, E8, C8 a B8. Jednotlivé modely sa pýšia jedinečnými dizajnovými prvkami a konštrukciou.

Od designu Picture-on-Wall (model 77/65W8) cez One Glass Screen (model 65G8) alebo Picture-on-Glass (model 65/55E8) až k Cinema Screen (model 77/65/55C8 a 65/55B8). Veľkosti obrazoviek sa pohybujú od 55 do 77 palcov. Deväť modelov SUPER UHD televízorov s umelou inteligenciou (SK95, SK85 a SK80) je k dispozícii s obrazovkami s rozmermi od 49 do 75 palcov.

„Náš rad špičkových OLED a SUPER UHD televízorov pre rok 2018 demonštruje maximálny pokrok v televíznej technológii,“ hovorí Marek Sojak zo spoločnosti LG a dodáva: „Tým, že spotrebiteľom ponúkame najlepší možný divácky zážitok vďaka technológiám, ako je umelá inteligencia ThinQ® alebo vo svojom odbore najlepšie pokročilé procesory je LG aj naďalej v čele globálneho priemyslu zobrazovacej techniky.“

Vďaka inteligentnému procesoru α (Alpha) 9, ktorý poháňa vlajkový rad OLED televízorov W8, G8, E8 a C8 spoločnosti LG, si diváci užijú lepšie vykresľovanie obrazu a neuveriteľne bohaté farby takmer z akéhokoľvek pozorovacieho uhla spoločne s dokonalou čiernou, ktorá je pre OLED televízory LG charakteristická. Spoločne s priestorovým zvukom Dolby Atmos a výnimočnou kvalitou obrazu poskytnú tohtoročné televízory LG spotrebiteľom doslova pohlcujúci divácky zážitok.

OLED televízor LG SIGNATURE W8.

Kvalita obrazu blízko dokonalosti

 

Základná inovácia procesoru α (Alpha) 9 je štvorstupňový proces čistenia obrazového šumu s dvakrát väčším počtom krokov ako konvenčné metódy. Algoritmus umožňuje väčšiu účinnosť potláčania šumu, zlepšovanie jasu obrazu a efektívnejšie vykresľovanie jemných gradácií.

Procesor tiež zlepšuje farebné podanie vďaka pokročilým možnostiam mapovania, takže farby sú oveľa bližšie originálnej predlohe. Procesor α (Alpha) 9 je navrhnutý pre podporu vysokej frekvencie snímok (High Frame Rate, HFR), ktorá vďaka 120 snímkam za sekundu vytvára plynulejší a čistejší obraz v pohybe. Vďaka tejto technológii dokážu OLED televízory LG pre rok 2018 zobraziť akýkoľvek obsah v maximálnej kvalite a poskytnúť tak skutočne veľkolepý divácky zážitok.

Televízory LG SUPER UHD pre rok 2018 s umelou inteligenciou sú poháňané výkonným procesorom LG α (Alpha) 7, rovnako ako u radu OLED B8. Vďaka spojeniu technológie Nano Cell a podsvieteniu FALD poskytujú Super UHD televízory s technológiou LCD doteraz najvyššiu kvalitu obrazu s tmavšou čiernou, vylepšeným vykresľovaním obrazu, lepšími detailami a presnými farbami z najširších pozorovacích uhlov. Vedľa vylepšeného obrazu podporujú nové SUPER UHD televízory takisto Dolby Atmos, čo zaručuje ohromujúci audiovizuálny dojem.

OLED televízor LG E8.

Dokonalý filmový zážitok s Cinema HDR

 

OLED a SUPER UHD televízory LG pre rok 2018 sú vybavené technológiou Cinema HDR, ktorá u všetkých modelov poskytuje skutočný kinematografický zážitok vďaka pridanej podpore technológie Advanced HDR by Technicolor, nadväzujúci na už skôr podporované hlavné formáty HDR od Dolby Vision po HDR10 a HLG (hybrid log-gamma). HDR obraz je dynamicky spracovávaný snímok po snímke pomocou nového algoritmu vyvinutého spoločnosťou LG s názvom „Enhanced Dynamic Tone mapping“.

OLED televízor LG B8.

Moderná domácnosť, ktorá počúva

 

Vďaka zabudovanej funkcii umelej inteligencie „AI“ môžu diváci hovoriť priamo do diaľkového ovládača a využiť tak mimoriadny komfort najnovších hlasových technológií. Toto je dosiahnuté využitím postupu spracovania jazyka NLP (Natural Language Processing), ktorý umožňuje inteligentné hlasové ovládanie a konektivitu na základe vlastnej technológie hlbokého učenia Deep ThinQ (technológia na báze Deep learningu).

Televízory LG s umelou inteligenciou ThinQ podporujú služby založené na elektronickom programovom sprievodcovi (Electronic Program Guide, EPG), ktoré vedia poskytovať informácie v reálnom čase alebo vyhľadať kanály s požadovaným obsahom. Divák môže napríklad povedať „vyhľadaj soundtrack k tomuto filmu“ alebo „po skončení tohto programu vypni televízor“, bez toho aby bolo nutné opakovať názov programu alebo ručne zadávať konkrétny čas.

NLP bude k dispozícii v 14 krajinách: Austrálii, Brazílii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Kórei, Mexiku, Poľsku, Rusku, Španielsku, Veľkej Británii, Spojených štátoch a Turecku. V ostatných regiónoch môžu používateľa využiť výhody zabudovanej funkcie NLP, ak si zvolia niektorí z desiatich hlavných jazykov nastavenia (angličtinu, francúzštinu, nemčinu, španielčinu, taliančinu, brazílsku portugalčinu, poľštinu, kórejčinu, ruštinu alebo turečtinu).

Televízory tiež fungujú ako domáci HUB umožňujúce prístup k ďalším šikovným domácim produktom, napríklad robotickým vysávačom, klimatizácii, čističom vzduchu, šikovnému osvetleniu, šikovným reproduktorom a rade ďalších zariadení, ktoré sa môžu k televízoru pripojiť cez Wi-Fi alebo Bluetooth.

Novinky pre rok 2018 budú na Slovensku k dispozícii postupne od apríla.

Super UHD televízor LG SK95 AI.

(Zdroj: Tlačová správa LG)