Trumpov syn sa po 12 rokoch rozvádza, so ženou majú 5 detí

TA3 TASR
16.3.2018 10:06

Syn súčasného amerického prezidenta Donald Trump mladší sa bude rozvádzať so svojou manželkou Vanessou Trumpovou. Rozpad 12-ročného manželstva potvrdila dvojica v spoločnom vyhlásení, z ktorého v piatok citovala agentúra AP.

Trumpov syn sa po 12 rokoch rozvádza, so ženou majú 5 detí
SITA/AP

Deti ostanú prioritou

Pár uviedol, že bude mať voči sebe i svojim rodinám "vždy obrovský rešpekt". AP priblížila, že obaja manželia majú zhodne 40 rokov, zosobášili sa v novembri 2005 a majú spolu päť detí - dve dcéry a troch synov. Manželia Trumpoví uviedli, že práve deti ostanú aj po rozvode ich hlavnou prioritou. Spoločné vyhlásenie vydala dvojica len niekoľko hodín po tom, ako Vanessa Trumpová podala na súde v newyorskej štvrti Manhattan žiadosť o rozvod.

Prvý potomok sa bývalej modelke Vanesse a Donaldovi Trumpovi ml., ktorý je zároveň najstarším synom súčasného prezidenta USA, narodil v roku 2007. Donald Trump sa vďaka nemu stal starým otcom, a to o celé desaťročie skôr než sa stal americkým prezidentom.

Je postavou vyšetrovania

Donald Trump ml. je ústrednou postavou jedného z hlavných bodov vyšetrovania Trumpových kontaktov s Ruskom vďaka stretnutiu, na ktorom sa v júni 2016 v newyorskom mrakodrape Trump Tower zišiel spoločne so zaťom amerického prezidenta Jaredom Kushnerom a bývalým šéfom prezidentovej kampane Paulom Manafortom s ruskou právničkou Natalijou Veseľnickou. Cieľom stretnutia malo byť údajne získanie kompromitujúcich informácií o volebnej súperke Donalda Trumpa, prezidentskej kandidátke za Demokratickú stranu Hillary Clintonovej.

Vanessa Trumpová otvorila ešte vo februári obálku s bližšie nespresneným bielym práškom adresovanú jej manželovi do ich bytu v newyorskej štvrti Manhattan. V dôsledku toho ju hospitalizovali, následne sa však ukázalo, že prášok neobsahoval nijakú nebezpečnú látku. Zo zaslania listu neskôr obvinili muža zo štátu Massachusetts.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok