FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 2:0

SITA, TA3
5.5.2012 23:10

Spartak Trnava ak chcel zostať v hre o titul musel doma s Banskou Bystricou zvíťaziť.

FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 2:0

Futbal - Corgoň liga - 30. kolo - sobota:

FC Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 32. M. Vyskočil, 74. Tomaček, ŽK: 66. Mikovič - 34. Považanec, 50. M. Matúš, ČK: 80. M. Matúš (Banská Bystrica) po druhej žltej karte, rozhodovali: Smolák - Slyško, Brendza, 5328 divákov

Zostavy:

Trnava: Kamenár - Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel - Bicák (72. Tomaček), Karhan, R. Procházka, Michal Gašparík - M. Vyskočil (90. Schranz), Mikovič (88. Ciprys)
Banská Bystrica: Boroš - M. Pančík, Poljovka, P. Vajda, Savič - M. Kuzma (85. Slančík), Považanec (60. Augustín), Marek Hlinka, T. Hučko - Laksík (60. Brašeň), M. Matúš

Futbalisti Banskej Bystrice povzbudení víťazstvom 2:1 proti Žiline chceli v sobotu v Trnave predviesť futbal, hodný tohto výsledku. "Spartakovci" zasa nastupovali do tohto zápasu proti Dukle s cieľom naplno bodovať, inak by sa im znížila šanca na majstrovský titul. Už v 4. min pohrozili hostia, keď po Pančíkovom rohovom kope z ľavej strany volejom Kuzma preveril Kamenára. Trnavčania odpovedali vzápätí strelami Bicáka, Mikoviča a Gašparíka. V 15. min po strieľanom Gašparíkovom centri z pravej strany zazvonila pravá žrď Borošovej svätyne. V 22. min Procházka potiahol loptu, pekne našiel Bicáka, ktorý sa zasekávačkou zbavil Pančíka, ale jeho strela slabšou pravou nohou našla pripraveného Boroša. Futbalisti Spartaka sa s pribúdajúcimi minútami snažili svoju prevahu pretaviť do gólového efektu, ale ten pre Procházku, Habánka a ani Gašparíka nenašli správneho adresáta. V 32. min si trnavský štadión konečne zakričal "gól". V šestnástke sa pekne uvoľnil Bicák, jeho prízemný center si spracoval Vyskočil a z otočky "upratal" loptu k ľavej žrdi. Svojím 7. gólom v červeno-čiernom drese upravil skóre duelu na polčasových 1:0 pre domácich.
Prvý gólový moment druhého polčasu mali Trnavčania. V 54. min Mikovičovi "nabil" na hranici pokutového úzrmia Bicák, ale jeho tvrdý projektil preletel tesne vedľa ľavej žrde. V 61. min sa traja Trnavčania rútili na dvojicu Banskobystričanov, ale Poljovka sklzom v pokutovom územi zachránil už pred strieľajúcim Vyskočilom. O štyri minúty neskôr po zaváhaní Grossa sa zmocnil lopty Matúš, našiel nabiehajúceho Brašeňa, ale jeho prudkú strelu smerujúcu k pravej žrdi efektne vyrazil Kamenár. Upokojenie do trnavských radov prišlo v 74 min. Po Hanzelovom rohovom kope sa lopta odrazila až k striedajúcemu Tomačekovi, ktorý si ľavačkou zasekol a netradične pravačkou umiestnil loptu za Borošov chrbát - 2:0. V 81. min sa predviedol opäť Tomaček, v šprinte si nabehol na Mikovičovu nahrávku, obhodil a prešprintoval Poljovku a jeho následnú strelu Boroš len s námahou vyrazil. Záver zápasu Trnavčania už kontrolovali a za povinné víťazstvo i solídnu hru si vyslúžili skandovaný potlesk tribún.

Hlasy:

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Odohrali sme ťažké stretnutie. Chceme sa pobiť o majstrovský titul až do záverečného kola. Keďže sme poznali výsledky našich najväčších súperov, museli sme zvíťaziť nad Banskou Bystricou. Gól Vyskočila nám dodal väčší pokoj a po Tomačekovom presnom zásahu sme hru už iba kontrolovali. Opäť sa hralo vo vynikajúcej atmosfére, ktorú vytvorili trnavskí fanúšikovia."
Dušan Tóth (asistent trénera Banskej Bystrice): "Pre našich mladých hráčov to bola dobrá škola hrať na takomto štadióne a pred takouto skvelou kulisou. Škoda nevyužitých šancí. Ťažko vyhrate, keď nepremeníte vyložené príležitosti."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok