Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Telekom skvalitnil pokrytie pevnou sieťou, prinesie gigabitový internet

Telekom skvalitnil pokrytie pevnou sieťou, prinesie gigabitový internet
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
15. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Telekom po dvojnásobnom zrýchlení Magio internetu, ktoré prebehlo na konci roka 2016, prináša ďalšie novinky v oblasti fixného pripojenia. Okrem rýchleho a stabilného pripojenia cez optiku a VDSL sa skvalitnila sieť v stovkách lokalitách po celom Slovensku. Telekom navyše plánuje priniesť gigabitový internet už počas tejto jari.

Viac ako milión domácností s rýchlym internetom

 

Vďaka dlhodobým investíciám do rozvoja infraštruktúry a rozsiahlym prácam na rozširovaní a dohusťovaní pevnej siete si Magio internet s rýchlosťou 30 až 300 Mbps a Magio IPTV vo vysokej kvalite môže užívať už viac ako milión slovenských domácností.

K zvýšeniu pokrytia prispelo predovšetkým masívne rozšírenie optiky k domu (FTTC), kde je tzv. posledná míľa zabezpečená VDSL technológiou pri rýchlosti najmenej 30 Mbps.

Koncom roka 2017 bolo pripojenie cez VDSL s rýchlosťou najmenej 30 Mbps k dispozícii pre 618 tisíc domácností a optika pre 484 tisíc domácností. Telekom tak za posledné mesiace pokryl alebo skvalitnil pripojenie desiatkam tisíc slovenských domácnosti.

Gigabit od Telekomu

 

Zákazníci Telekomu sa môžu tešiť aj na ďalšiu technologickú novinku: pripojenie cez optiku s rýchlosťou 1 Gbps / 100 Mbps. Extrémne rýchly download, aj upload plánuje Slovak Telekom nasadiť počas tejto jari.

Vysokorýchlostný internet do ďalších obcí

 

Telekom sa pri budovaní nových sietí a modernizácii existujúcich nesústredí len do miest, súčasne pokrýva aj menšie obce. Len za posledné tri roky spoločnosť priniesla vysokorýchlostný internet do takmer 2000 slovenských obcí.
Viac informácií o aktuálnom a pripravovanom pokrytí nájdete na mape pokrytia: https://www.telekom.sk/wiki/mapa-pokrytia

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)