1. FC Tatran Prešov - DAC 1904 Dunajská Streda 4:0

SITA, TA3
5.5.2012 23:25

Dunajská Streda bojovala v Prešove o uchovanuie si šance na záchranu v súťaži.

1. FC Tatran Prešov - DAC 1904 Dunajská Streda 4:0

Futbal - Corgoň liga - 30. kolo - sobota:

1. FC Tatran Prešov - DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (3:0)

Góly: 18. a 21. P. Katona, 28. L. Štetina, 67. Papaj, ŽK: 78. P. Petráš, 82. Guba - 23. Hözl, 24. Ayuk, 30. Laštovka, 64. Adiaba, 78. Delarge, rozhodovali: Kráľovič - Mókoš, Bobko, 1350 divákov

Zostavy:

Prešov: Jakub Diviš - P. Petráš, Piter-Bučko, L. Štetina, Krob - P. Lipták - Papaj (84. M. Marcin), P. Katona, Zošák (59. Lisjuk), Jakovlev - Střihavka (53. Guba)
Dunajská Streda: P. Kučera - Nikolič, Adiaba, Huber, Laštovka - Kabele, Hözl, Matůš, Ayuk (85. Hanták) - Delarge (82. Kordič), Fodrek (69. A. Urbánek)

Tatran sa pustil do Dunajskej Stredy "zhurta" a hneď od úvodu ovládol hru. V 7. min sa zastreľoval Papaj, ale jeho strela tesne minula pravú žrď hosťujúcej bránky. Hostia sa po brejku dostali do gólovej šance v 14. min, keď najprv Hözl netrafil z dobrej pozície a vzápätí Nikolič trafil len brankára Diviša. Domáci sa ujali vedenia v 18. min: Zošák krásne vysunul Katonu a ten sám pred Kučerom aj s pomocou žrde nezaváhal - 1:0. O tri minúty neskôr domáci udreli druhýkrát. Papajovu strelu vyrazil Kučera pred seba a Katona poľahky strelil do prázdnej bránky svoj druhý gól. Diváci sa tretieho presného zásau dočkali v 28. min, keď Štetina krásne trafil z priameho kopu z 30 metrov. V 36. min Zošákova strela letela tesne nad dunajskostredskú bránku.
Prešov pokračoval v dobrom výkone aj v druhom polčase. V 65. min sa dostal do výbornej príležitosti po Jakovlevovom centri Guba, ale sám pred Kučerom šancu zahodil. O dve minúty si diváci zakričali gól aj po štvrtý raz v zápase - Papaj nedal Kučerovi šancu. V 71. min mohol po rohu znížiť Hözl, ale jeho hlavička letela tesne vedľa pravej žrde domácej bránky. Tatran bol stále pri chuti a v 84. min Petráš opečiatkoval ľavú žrď bránky DAC. Domáci si po výbornom výkone pripísali zaslúžené tri body a odprevadili DAC do druhej najvyššej súťaže.

Hlasy:
Sergij Kovalec (tréner Prešova): "Dnešný zápas bol výborný z našej strany. Dunajskostredskí hráči chceli bojovať, ale my sme dobre kombinovali a dali štyri góly."
Krisztián Németh (tréner Dunajskej Stredy): "Dnes sme sa trápili, hráči Prešova boli kombinačne lepší. V zápase sme robili domácim len sparingpartnera. GratulujemTatranu k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok