ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 2:1

SITA, TA3
5.5.2012 23:12

Slovan Bratislava hostil na Pasienkoch Nitru – a ak chcel zostať v hre o majstrovský titul musel bodovať naplno.

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 2:1

Futbal - Corgoň liga - 30. kolo - sobota:

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 2:1 (1:0)

Góly: 37. K. Mészáros, 82. Piroska - 84. A. Ivančík, ŽK: 35. Seydouba Soumah, 78. V. Gajdoš (obaja Nitra), rozhodovali: P. Hrčka - Tomčík, Súkeníková, 1453 divákov
Zostavy:
Slovan: P. Kováč - Pauschek, Kladrubský, Had, Kolčák - Kopúnek - K. Mészáros, Grendel (80. Jánošík), Milinkovič (70. Piroska) - O. Smetana (46. Šebo), Halenár
Nitra: L. Hroššo - Harbuľák, Šimončič, Martin Tóth, Čirik - Kemláge (62. Kroupa), Držík (72. F. Moravčík), V. Gajdoš, Ľ. Kollár - Seydouba Soumah, Šimonek (72. A. Ivančík)

Už v 12. min sa vyznamenal brankár Slovana Pavel Kováč, ktorý zlikvidoval dve vyložené šance hráča hostí Kemlágeho. Najskôr na dvakrát jeho hlavičku z piatich metrov a potom vyrazil na rohový kop jeho krížnu strelu. V 28. min chytil prízemnú strelu Šimoneka z 25 metrov a o šesť minút neskôr si poradil aj s ďalším streleckým pokusom Nitranov. Slovan mal najväčšiu šancu po polhodine hry, keď rýchly útok Grendela po krídle Smetana takmer pretavil do gólu. Čo sa nepodarilo českému zakončovateľovi, dokázal o sedem minút neskôr mladý Karol Mészáros, ktorý využil hrubú chybu hosťujúcej obrany a otvoril skóre tohto stretnutia - 1:0. Keďže strelu Grendela v 43. min Hroššo s prehľadom zneškodnil, stav stretnutia sa už nemenil. Najväčšiu zásluhu na nule v kolónke inkasovaných gólov Slovana mal brankár "belasých" Kováč.
Po zmeme strán sa o pekné sólo pokúsil Milinkovič, ale s jeho slabou strelou si poradil Hroššo. Vzápätí Kováč zneškodnil strelecký pokus Kollára. V 57. min stopér hostí Šimončič v poslednej chvíli zachránil pred striedajúcim Šebom, keď odvrátil na rohový kop. Pozorný Kováč bol na mieste aj v 60. min po pohotovej strele Kollára bez prípravy z otočky. Jeho kolega v bránke hostí Hroššo obetavým vybehnutím zlikvidoval nájazd Šeba v 63. min. V tej istej minúte na druhej strane Kováč s prehľadom chytil ďalšiu Kollárovu strelu. V 82. min Šebo v pokutovom území nezištne prihral Piroskovi a bolo 2:0. O dve minúty neskôr sa zaslúžil o čestný úspech Nitranov Ivančík, favorit duelu si však pripísal tri body do tabuľky.

Hlasy:

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Som rád, že sme toto stretnutie vyhrali, pretože naša situácia momentálne nie je jednoduchá. Zatiaľ sa však nevzdávame. Do konca súťaže sú ešte tri kolá, ideme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo z toho napokon bude. Momentálna situácia ovplyvňuje iba dianie v klube, ale pôsobí aj na hráčov a na mňa. Hráči sa na tréninoch snažia, ale niečo iné je pripravovať sa v tréningu a ukázať to potom v zápase. Za stavu 2:0 som veril, že vyhráme, ale keď Nitra dala kontaktný gól, stretnutie sme dohrali v hernom kŕči. Preto si cením tri body, ktoré sme dnes získali."

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Myslím si, že sme odohrali vyrovnané stretnutie proti takému kvalitnému mužstvu ako je Slovan. Počas zápasu sme si vypracovali niekoľko sľubných šanci, ktoré sme nepremenili, ale toto je už náš dlhodobejší problém. Podľa mňa sa naši hráči v Bratislave dobre predali, ale Slovan je skúsenejšie mužstvo. Domáci dobre zužitkovali naše chyby, ktorých sme sa dopustili, preto vyhrali zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok