Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Meranie vody na diaľku už nie je sen, postará sa o to Robeau

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
15. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Voda pomaly začína mať cenu benzínu a aj keď tu na Slovensku jej máme priam prebytok, tiež ju treba šetriť. Lenže tých vecí, ktoré by mal človek strážiť, je tak strašne veľa, že pomaly bude trvať dlhšie kontrola, ako vaša práca. Firmy sa preto snažia zjednodušovať sledovanie prietokov rôznymi technologickými vylepšeniami. Jedným z nich je aj merač prietoku vody z dielne francúzskej firmy Robeau.

Tá vytvorila takzvaný Conneceted Water Flowmeter, či v preklade elektronický merač prietoku vody. Prístroj samotný má podobu vodárskej rúrky, z ktorej vedie kábel do škatuľky s vysielačom. Po namontovaní merača, teda tento vie posielať údaje do mobilnej aplikácie.

A samozrejme viete takto na jednu aplikáciu napojiť viac meračov. Napríklad keď máte penzión, či hotel, viete si zistiť aj štatistiku spotreby vody na jednotlivého návštevníka a výsledky potom nie sú skreslené so spotrebou technických častí, či kuchyne. Pre jednotlivcov má takéto zariadenie význam hlavne na chatách, či v iných vzdialených budovách, ako napríklad vybavená garáž.

Merač spotreby vody Robeau Conneceted Water Flowmeter.

Zaujímavý aspekt je aj čo sa týka bezpečnosti. Napríklad pri vlastníkovej neprítomnosti v domácnosti, vie zariadenie Conneceted Water Flowmeter vyhodnotiť nečakanú spotrebu ako možnú poruchu a varovať majiteľa. Ten tak vie rýchlejšie reagovať a zabrániť možno aj potenciálne veľkým škodám.

Merač spotreby vody Robeau Conneceted Water Flowmeter.