Žitňanská reaguje na Fica, nebude pokračovať v budúcej vláde

TA3 TASR
14.3.2018 20:52

Ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka Mosta-Híd Lucia Žitňanská nebude pokračovať v budúcej vláde. Uviedla to vo svojom stanovisku po tom, ako premiér Robert Fico oznámil, že podá demisiu, ak prezident Andrej Kiska akceptuje jeho podmienky.

“Postoj ministerky Žitňanskej, že nestačí len odchod ministra vnútra, ale musí prísť aj k zmene na poste premiéra, bol verejne známy. Súhlasí preto aj s dnešným rozhodnutím predsedníctva Mosta-Híd. V budúcej vláde sa rozhodla už nepokračovať,” uvádza sa v stanovisku jej hovorcu.

"Vzhľadom na ďalší vývoj a vznik novej situácie predsedníctvo strany na základe mandátu od Republikovej rady odsúhlasilo navrhnuté riešenie súčasnej politickej situácie, pričom sa s ním stotožnil aj celý poslanecký klub Mosta-Híd," informovala o záveroch predsedníctva hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

S odstúpením Roberta Fica vzniká podľa strany priestor na upokojenie atmosféry v spoločnosti a krajine. "Vznikla príležitosť na vytvorenie novej dôveryhodnej vlády s novým premiérom na jej čele. Úlohou nového premiéra s novou zodpovednosťou bude upokojenie situácie. Most-Híd je pripravený na konštruktívnu debatu o budúcnosti krajiny," doplnila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok