POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
14.3.2018 06:35

Prevažne malá oblačnosť a ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť, postupne pribúdanie oblačnosti. Ojedinele, na severe a východe na viacerých miestach dážď alebo prehánky, vo vyšších polohách sneženie. Denná teplota 9 až 14, na severozápade okolo 7 stupňov. Slabý, cez deň miestami severozápadný vietor do 30 km/h.

Situácia

Od západu zasahuje do našej oblasti nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne prúdi po zadnej strane brázdy nízkeho tlaku vzduchu siahajúcej z Fínska až nad Čierne more do našej oblasti od severozápadu o niečo chladnejší a vlhší vzduch.

Predpoveď počasia

Ráno prevažne malá oblačnosť a ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. V priebehu dňa od západu pribúdanie oblačnosti. Na severe a východe postupne na viacerých miestach, inde len ojedinele dážď alebo prehánky, od cca 1100 m, na severozápade od cca 800 m zrážky snehové. Najvyššia denná teplota 9 až 14, v Žilinskom kraji a miestami aj na Spiši okolo 7 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov. Slabý, na juhozápade prevažne severozápadný vietor 3 až 8 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h).

Predpokladané množstvo zrážok: do 6 mm / vo vyšších polohách do 6 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok