Most rokuje o účasti v koalícii, Šebej žiada odchod premiéra

TA3 SITA
12.3.2018 15:17

Republiková rada koaličnej strany Most-Híd v týchto chvíľach rokuje o ďalšom postupe v rámci koalície. Ako potvrdili viacerí delegáti republikovej rady, možnosti rekonštrukcie vlády či odchod Mosta-Híd z vládnej koalície sú stále otvorené.

Odchod Kaliňáka nestačí

Ako pred začiatkom republikovej rady uviedol pred novinármi poslanec František Šebej, jemu odchod Roberta Kaliňáka z postu ministra vnútra nestačí. Aký bude výsledok rokovania, však nevedel. "Budem žiadať, aby sme odišli z koalície," uviedol s tým, že masívna rekonštrukcia vlády podľa neho nie je riešením.

"Odchod premiéra je ešte to, čo si viem predstaviť," povedal. Most-Híd podľa neho v otázke, čo ďalej, nie je rozdelený na Maďarov a Slovákov. "Delíme sa na tých, čo si myslia, že sa to dá ešte zachrániť, a na tých, čo si to nemyslia," uviedol. Na otázku, či je Most-Híd pred rozpadom, odpovedal, že dúfa, že nie je.

Všetko je otvorené

Bratislavský okresný predseda Mosta-Híd Rastislav Žitný uviedol, že bratislavskí členovia strany sú za masívnu rekonštrukciu vlády. Trebišovský okres je podľa delegátov z tohto okresu za zotrvanie vo vláde. Štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák už dlhšie naznačuje svoj odchod z Mosta-Híd. Podľa neho odchod Kaliňáka nie je dostačujúci pre stabilitu. Preto, ak Most-Híd zostane v koalícii, nevylúčil svoj odchod.

Člen poslaneckého klubu Mosta-Híd Andrej Hrnčiar sa vyjadril, že si ide vypočuť rokovanie republikovej rady. Podľa neho je v tejto chvíli všetko otvorené. Odchod Kaliňáka podľa neho mal prísť o čosi skôr. "Ale môže to pomôcť k upokojeniu situácie," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok