V SNS sú pripravení na voľby i rokovania o prestavbe vlády

TA3 TASR
12.3.2018 13:27

Koaličná SNS je pripravená na diskusiu o rekonštrukcii vlády, ale aj o predčasných voľbách. Po rokovaní predsedníctva SNS to vyhlásil šéf národniarov Andrej Danko s tým, že SNS sa nebude držať žiadneho svojho postu.

Rozmýšľajú, čo bude ďalej

Uviedol, že ako zodpovedná politická strana rozmýšľajú, čo bude ďalej. Ak však v koaličnom Moste-Híd dojde k rozpadu, podľa Danka sú národniari za možnosť predčasných volieb.

Na druhej strane sa Danko obáva situácie, keby sa niekto zo súčasnej opozície dotkol moci. "Za absolútnu katastrofu považujem, že máme bojovať s mafiou a jeden človek prerastený s kontaktmi s mafiou by sa mohol dotknúť moci," povedal. SNS je podľa Danka pripravená niesť zodpovednosť za svoje rezorty. Na druhej strane "žiaden z našich ministrov, ani ja osobne, sa svojich postov nedrží. Ale rozmýšľame, čo bude ďalej".

SNS teraz bude rokovať s prezidentom Andrejom Kiskom a večer s partnermi na Koaličnej rade. "Chceme vedieť, ako vníma rekonštrukciu vlády prezident, Béla Bugár a Smer-SD. My sme pripravení na rekonštrukciu vlády podľa predstáv premiéra a podľa predstáv Kisku. Ale ak nie, sme pripravení aj na debaty o predčasných voľbách," uistil. Prezident by pritom podľa jeho slov mal myslieť aj na krok B, ktorý nastane po páde vlády. Danko sa domnieva, že úradnícka vláda by upokojila emócie, ale nevidí pre ňu podporu.

Chce si vypočuť stanovisko lídrov koalície

Líder SNS garantoval, že má podporu celého svojho poslaneckého klubu. "Nehrozí odklon žiadneho poslanca SNS. Chcem si vypočuť aj stanovisko lídrov koaličných strán, lebo ak nedokážu garantovať jednotu poslaneckých klubov, táto vláda nemôže mať budúcnosť," myslí si.

Na otázku, či sa očakávajú po abdikácii ministra vnútra Roberta Kaliňáka aj iné personálne zmeny vo vláde, verejne odpovedať nechcel. "Ak to má zaznieť, tak večer na Koaličnej rade. Čo sa týka ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej, to nie je dnes téma. Anton Hrnko hovoril o hlase členskej základne SNS. Ale my sme strana 7000 ľudí. Začínam si myslieť, že najlepšie je vládnuť sám," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok