POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3
12.3.2018 05:55

Oblačno až zamračené, prechodne zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach dážď alebo prehánky, možnosť búrky. Na hrebeňoch Tatier sneženie. VEĽMI TEPLO. Denná teplota 11 až 18 st. Prevažne južný vietor do 35, v nárazoch najmä na západe okolo 60 km/h. Na horách búrlivý vietor až víchrica.

Situácia

Od západu postupuje cez strednú Európu studený front spojený s rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad severozápadnou Európou, ktorý podvečer postúpi nad západné Slovensko. Pred ním k nám ešte prúdi teplý vzduch od juhu.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, prechodne aj zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach dážď alebo prehánky, na hrebeňoch Tatier sneženie. Možnosť búrky. VEĽMI TEPLO. Najvyššia denná teplota 14 až 18, v Žilinskom a Prešovskom kraji miestami okolo 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 st. Prevažne južný vietor 4 až 10, v západnej polovici územia v nárazoch miestami okolo 16 m/s (15 až 35, nárazy 60 km/h). V Banskobystrickom kraji väčšinou slabý vietor. Na horách spočiatku búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 10 mm / na hrebeňoch Tatier do 2 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok