Český podnikateľ P. Kellner chce kúpiť grécku plynárenskú firmu DEPA

TA3
5.5.2012 13:20

Český podnikateľ Petr Kellner potvrdil záujem o privatizáciu v Grécku, ktoré musí v dôsledku zložitej hospodárskej situácii predávať štátny majetok. Investičný fond z Kellnerovej skupiny PPF sa zapojil do tendra na získanie väčšinového podielu v gréckej plynárenskej spoločnosti DEPA.

Český podnikateľ P. Kellner chce kúpiť grécku plynárenskú firmu DEPA
SITA

Jeho cena sa odhaduje na 10 miliárd Kč (399,6 milióna eur). Správu, ktorá sa objavila v ruských médiách, potvrdili českému denníku E15 dobre informované zdroje.

Fond PPF Capital Partners, ktorý je súčasťou súkromnej kapitálovej vetvy Kellnerovho impéria, splnil základné požiadavky tendra a do druhého kola výberového konania postúpil s 13 spoločnosťami z celej Európy, ale aj Japonska, Alžírska či Izraela.

Medzi favoritov tendra na získanie 65-% štátneho podielu v DEPA patrí ruský Gazprom, ktorý dodáva Grécku väčšinu plynu, a talianske spoločnosti ENI a Edison. Taliani a Gréci spolupracujú na budovaní plynovodu South Stream z Ruska cez Čierne more do krajín južnej a západnej Európy. DEPA patrí okrem iného aj prímorský terminál na skvapalnený plyn (LNG). Informoval o tom český denník E15.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok