SNS zrejme bude žiadať výmenu Žitňanskej, naznačil Hrnko

TA3 SITA TASR
10.3.2018 20:18

Podpredseda Slovenskej národnej strany Anton Hrnko povedal, že má veľmi vážne signály z vnútra strany, aby v pondelok 12. marca na predsedníctve zaznela požiadavka na výmenu ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. Dodal, že ak má prísť k rekonštrukcii vlády, tak by sa mali odstrániť všetky trecie plochy.

K takémuto záveru prišiel po stretnutiach s viacerými predstaviteľmi SNS, v rámci okresných štruktúr. "Takáto požiadavka bude nastolená na pondelkovom predsedníctve strany, ktoré bude rozhodovať o tom, či to bude aj oficiálne stanovisko SNS pri koaličných rokovaniach," potvrdil Hrnko.

Podpredseda strany SNS Jaroslav Paška nechcel situáciu o požiadavkách príliš komentovať, tiež však túto možnosť celkom nevylúčil. "Nerád by som komentoval tieto informácie, je možné že pán Hrnko sa stretol aj s takýmito názormi počas stretnutí s okresnými štruktúrami strany. Je potrebné počkať na predsedníctvo, po ktorom bude jasné oficiálne stanovisko strany," skonštatoval Paška. Zatiaľ bola známa iba požiadavka koaličného Mostu-Híd, ktorý žiadal odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka

Anton Hrnko na sociálnej sieti poznamenal, že členská základňa koaličnej SNS bola veľmi rozladená pokusmi o dekriminalizáciu drog, presadzovanie Istanbulského dohovoru napriek tomu, že národniari niekoľkokrát povedali, že to nechcú.

snimka_7f000001-4858-a099.png
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok