Phoenix je po výhre v Nashville krok od postupu

TASR, video: nhl.com
5.5.2012 08:11

Hokejisti Phoenixu zvíťazili v noci na sobotu v zápase 2. kola play off zámorskej NHL na ľade Nashville 1:0 a od postupu do finále Západnej konferencie ich za stavu 3:1 v sérii delí už len jeden triumf.

Phoenix je po výhre v Nashville krok od postupu
SITA

Jediný a zároveň rozhodujúci gól strelil v 15. minúte prvej tretiny kapitán "kojotov" Shane Doan. "Pred zápasom sme sa rozprávali o tom, že súper na nás vybehne, bude sa snažiť vytvoriť si tlak a preto musíme byť lepší. To sa nám aj väčšiu časť zápasu darilo. Domáci nás v niektorých momentoch zatlačili, celkovo sme však boli lepším tímom. V predchádzajúcom dueli sme nehrali zle, ale to v play off nestačí. V tejto fáze sezóny treba hľadať cestu k víťazstvu," citoval Doana oficiálny web NHL.

V zostave "predátorov" sa opäť neobjavili útočníci Alexander Radulov a Andrej Kosticyn, tentoraz však nie z disciplinárnych, ale zdravotných dôvodov. Výrazný podiel na úspechu hostí mal aj brankár Mike Smith, ktorý zlikvidoval všetkých 25 striel súpera a zaznamenal svoj druhý shutout v prebiehajúcej play off. "Phoenix hral veľmi dobre. V obrane sú výborní, navyše ich brankár podal fantastický výkon. Pre nás to bol najťažší duel z toho pohľadu, aby sme sa vôbec k niečomu dostali," zhodnotil obranca Ryan Suter.

Phoenix bude mať prvú možnosť k spečateniu postupu medzi štyri najlepšie celky súťaže v noci na utorok na vlastnom ľade. Išlo by o historicky prvú účasť tohto arizonského klubu v konferenčnom finále.

Západná konferencia:
Nashville - Phoenix 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20112012,3,244&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20112012,3,244&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok