Žilina si udržala post lídra, Senica zdolala Ružomberok

TA3, SITA
5.5.2012 00:03

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 30. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0), FK Senica - MFK Ružomberok 2:0 (2:0)

Žilina si udržala post lídra, Senica zdolala Ružomberok
SITA

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (0:0)
Gól: 75. Leitner, ŽK: 71. Mabouka - 35. M. Husár, 58. Pavlenda, 84. Orávik, ČK: 77. Pintér, 90. Pavlenda (obaja Zlaté Moravce), rozhodovali: Ježík - E. Weiss, Bóllo, 2571 divákov

Zostavy:

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo (46. Leitner), Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (63. Šulek), Pich - Ján Novák (77. Deza), T. Majtán
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, M. Pavlovič, Pavol Majerník, M. Husár (71. Pintér) - Orávik, Lukáš Kováč, Paur (81. Pilát), M. Hruška - Hodek (80. Brčák), Bernáth

Hneď v úvodnej minúte vyskúšal M. Kuciaka približne z 18 m domáci kapitán Barčík. Brankár hostí vytlačil loptu nad brvno. Oba tímy produkovali kombinačný
futbal a viac šancí si vytvárali Žilinčania, postupne dostávali súpera pod tlak. V 20. min po rohovom kope nebezpečne hlavičkoval Majtán, ale netrafil bránku. O dve minúty neskôr poslal Mabouka z pravej strany prihrávku do ohňa, ale Majtán či Pich sa nezorientovali včas. Nasledujúca fáza patrila Zlatým Moravciam.

V 27. min Hodek dokázal v šestnástke tiesnený vystreliť, bol však nepresný. Ten istý hráč mohol otvoriť skóre v 29. min: podarilo sa mu obísť v pokutovom území Žiliny niekoľkých hráčov, ale k zakončeniu sa už nedostal. V 31. min opäť Hodek hlavičkoval do priestoru bránky, ale Krnáč jeho zámer vystihol. Po týchto možnostiach sa hralo viac v strede ihriska. Ďalšiu "tutovku" zahodil ViOn štyri minúty pred prestávkou, keď Hodek prihral Bernáthovi a ten ideálne našiel Hrušku, ktorý však v čistej šanci strelecky neuspel. Všetci strážni anjeli bdeli nad MŠK hneď pri ďalšej akcii hostí. Pred odkrytou bránkou sa ocitol Bernáth, ale pálil nad. Po žilinskom tlaku z prvých dvadsiatich minút mali navrch hostia.

V 51. min rozohrávali Žilinčania priamy kop zo 17 m, Novák obstrelil múr a lopta letela do priestoru bránky, ale Kuciak ju vyboxoval. Presne po hodine hry spálili domáci ďalšiu vyloženú príležitosť: Majtán prihral nabiehajúcemu Pichovi, ale tomu sa nepodarilo trafiť odkrytú bránku. V druhom polčase bola hra rozkúskovanejšia, pribudli nepresnosti v rozohrávke. Žiline napokon zabezpečil cenné tri body skúsený Vladimír Leitner, ktorý v 75. min po rohovom kope hlavou prekonal brankára hostí. O dve minúty neskôr prišli Zlaté Moravce o striedajúceho Pintéra, ktorý dostal červenú kartu po nedovolenom zákroku na prenikajúceho Majtána. V 90. min vylúčil rozhodca Ježík ďalšieho hráča hostí, tentoraz Pavlendu, ktorý už mal žltú kartu a fauloval pred šestnástkou Pečovského. Domáci v záverečných desiatich minútach kontrolovali hru a držali ju čo najďalej od svojej bránky.

Hlasy:

Frans Adelaar (tréner MŠK Žilina): "Začali sme dobre, s účinným presingom, mali sme šance na skórovanie. Potom sme boli nervózni, nejako sme zabudli hrať futbal, nikto si nepýtal loptu, hrali sme najmä vzadu. Súper mal na konci prvého polčasu veľké príležitosti a my pri nich šťastie. V druhej polovici sme začali hrať lepšie, ale vôbec to nebol ľahký zápas. Som šťastný, že sme dali víťazný gól a získali tri body."

Juraj Jarábek (tréner FC ViOn Zlaté Moravce): "Sme smutní, že namiesto 0:5 sa zápas skončil 1:0 pre domácich. V prvom polčase chlapci podali výborný výkon, mohli sme viesť aj 3:0. Po prestávke sme trochu poľavili v napádaní, prišli sme o Husára, Hodek nepokryl Leitnera a za túto chybu sme tvrdo pykali. Stretnutie sme si prehrali v prvom polčase, v ktorom sme mali dať gól. Taký je futbal, bol to pre nás smolný zápas."

FK Senica - MFK Ružomberok 2:0 (2:0)
Góly: 16. Gorosito, 19. M. Ďurica, ŽK: 56. Gorosito, 72. Bolinha - 60. Onyango, 87. Kostelný, rozhodovali: Fajčík - T. Somoláni, Košecký, 1079 divákov

Zostavy:

Senica: P. Bolek - Wijlaars, P. Pavlík, Gorosito, Pedro Leal - Križko, T. Kóňa - Blackburn, J. Černý, M. Ďurica (83. T. Kapusta) - Diarrassouba (55. Bolinha, 78. Vilkovský)
Ružomberok: L. Hrdlička - P. Maslo, Kostelný, Nosek, Ján Chovanec - Lásik, Ďubek - Markovič (39. Skalák), Hoferica (39. M. Poliaček), Onyango (63. Serečin) - Masaryk

Od začiatku sa hral výborný ofenzívny
futbal s častým zakončením, a to predovšetkým na strane domácich Seničanov, ktorým v zostave chýbali vykartovaní Diviš so Strnadom. V 2. min nepresne mieril M. Ďurica, na druhej strane Ružomberčan Onyango. Hostia mohli ísť do vedenia v 12. min: po rohu Ďubeka hlavičkoval Nosek, ale gólman Bolek predviedol parádny zákrok. Potom sa už do šancí dostávali iba Záhoráci. V 15. min Diarrassouba hlavou priťukol Blackburnovi, ale jeho volej Hrdlička "robinzonádou" vyrazil. Seničania sa gólovo presadili po následnom rohovom kope.

Po skrumáži v malom vápne Ružomberka Pavlík prihral Gorositovi a ten už nemal problém dostať loptu do siete. O tri minúty bol rozdiel už dvojgólový: Ďurica využil chybu hosťujúcich stopérov a technickou strelou k ľavej žrdi dal na 2:0. V 24.min Blackburn prehadzoval vybehnutého Hrdličku, lopta skončila na hornej sieti. Po polhodine hry krásne zakombinovali Ďurica s Černým a do gólovej šance sa dostal Kóňa, ale nedal. Prvé dejstvo jednoznačne vyznelo v prospech Záhorákov.

Po prestávke sa Seničania stiahli a šetrili si sily na utorňajšie bardejovské finále národného pohára - Slovnaft Cupu. V 65. min sa po delovke Križka triaslo brvno bránky Ružomberka. Na druhej strane musel vytiahnuť parádny zákrok brankár Bolek, ktorého hlavičkou nechtiac takmer prekonal spoluhráč Pavlík. Hostia mali viac loptu na kopačkách, ale gólovo sa im nepodarilo dostať do zápasu. Strelecky to skúšali Serečin s Masarykom, ani raz však netrafili Bolekovu bránku. V záverečnej štvrťhodine sa na ihrisko dostali dvaja senickí dorastenci - Michal Vilkovský (18 rokov) a Tomáš Kapusta (16 rokov). Pri streleckej chuti bol domáci Križko, ktorého ďalšiu ďalekonosnú strelu s problémami vyriešil brankár Hrdlička.

Hlasy:

Stanislav Griga (tréner Senice): "Kým súperovi vstup do stretnutia nevyšiel, nám sa v úvode darilo. Okrem gólov sme si vypracovali ďalšie dve tutovky, ktoré Kóňa a Blackburn nepremenili. Po tridsiatich minútach sme v aktivite poľavili. Po zmene strán prebral iniciatívu súper, do šancí sa však nedostal. Moji hráči akoby s blížiacim sa záverom stretnutia už boli hlavami na finále Slovenského pohára v Bardejove."

Aleš Křeček (tréner Ružomberok): "Moje mužstvo bolo v úvode stretnutia trápne a katastrofálne. Pod mojim vedením sme taký zlý vstup do stretnutia ešte nemali. Po hrubých individuálnych chybách sme už v 18. min prehrávali 0:2. Proti takému kvalitnému a organizovanému súperovi, akým je Senica, sme už duel nedokázali otočiť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok