S Kiskom rokoval aj Sulík. Odmietol násilie, voľby chce čo najskôr

TA3 TASR
8.3.2018 10:15

Po kollárovcoch a matovičovcoch rokovala s prezidentom Andrejom Kiskom o riešení politickej krízy aj SaS.

Odmietol násilné formy zmeny vlády

Súčasné zloženie vlády a parlamentu nezodpovedá tomu, čo chcú občania, keďže jedna strana zvolená vo voľbách už neexistuje, iné strany rôzne veci sľúbili a nesplnili. Najkorektnejším postupom by preto boli predčasné voľby. Po stretnutí s prezidentom Andrejom Kiskom to novinárom povedal líder SaS Richard Sulík.

"Dôrazne odmietame akékoľvek formy zmeny vlády a vonkoncom odmietame násilné formy. Preto vyzývam všetkých ľudí, ktorí prídu v piatok demonštrovať, aby to robili pokojne. Nie je riešenie brať do rúk roxorové tyče a ísť sa dobýjať na úrad vlády. Prosím občanov, aby svoj nesúhlas s vládou vyjadrili pokojne," odkázal Sulík.

Parlamentné voľby s komunálnymi?

Podľa Sulíka by mali byť predčasné parlamentné voľby čím skôr, lebo Slovensko je v kríze. Pripúšťa napr. Kiskom navrhovaný termín, aby sa uskutočnili na jeseň spolu s komunálnymi voľbami. "Dvojnásobná úkladná vražda odkryla toľko prepojení a podvodov, nikdy nemala mafia bližšie k premiérovi ako dnes," povedal.

Sulík zopakoval postoj SaS, že rozsiahla rekonštrukcia vlády im nestačí. Výmenu ministra vnútra Roberta Kaliňáka zase nepovažuje za zásadnú rekonštrukciu vlády. "My sa žiadnej rekonštrukcie zúčastňovať nebudeme, najférovejšie riešenie sú predčasné voľby," povedal.

Spôsobov, ako k ním dospieť, vidí Sulík viac. "Nemusí to byť 90 hlasov za predčasné voľby. Napr. ak parlament nie je tri mesiace uznášaniaschopný, prezident ho rozpustí a vypíše nové voľby. Na neuznášaniaschopnosť stačí 75 hlasov. Teda bude dôležité, ako sa k tomu postavia poslanci Mosta-Híd," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok