Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila svoj modelový rad televízorov pre rok 2018 v rámci akcie First Look New York, ktorá sa konala na Americkej burze. Samsung tu uviedol detailné informácie o svojich vlajkových modeloch, televízoroch QLED, aj o rozšírenom modelovom rade televízorov UHD, Premium UHD a ultra veľkoformátových televízoroch.

Juhokórejská spoločnosť tu po prvýkrát predstavila rad zaujímavých noviniek na podporu skvelej kvality obrazu, inteligentných funkcií a jedinečných dizajnových prvkov, vďaka ktorým sa televízor jednoducho stane bytovým doplnkom. Jednotlivé modelové rady budú na Slovensku postupne dostupné od apríla, ceny pre slovenský trh ešte neboli stanovené.

Novinkou v modelovom rade televízorov Samsung QLED pre rok 2018 je niekoľko funkcií, ktorých cieľom je lepšie vyhovieť požiadavkám zákazníkov na lepšiu kvalitu obrazu, pohodlie, prepojenie a zdieľanie. Patrí medzi ne technológia Direct Full Array, schopnosť zobrazenia 100% objemu farieb vďaka technológii Quantum Dot a nový kábel One Invisible Connection. Jedinečný dizajn televízorov značky Samsung tohto nového modelového radu umocňuje režim Ambient, ktorý predstavuje futuristické riešenie umožňujúce televízoru splynúť s domácim prostredím ako nikdy predtým.

Samsung navyše posilňuje svoje odhodlanie prinášať ultra veľkoformátové televízory, a práve preto predstavil niekoľko modelov zo svojho modelového radu s uhlopriečkou obrazovky 75 palcov a viac. Ide o priamu reakciu na rastúce požiadavky zákazníkov v roku 2017, kedy 40 % obratov/výnosov z predaja televízorov Samsung v severnej Amerike tvorili prístroje s uhlopriečkami obrazoviek 65 palcov a viac. Očakáva sa, že ich podiel v tomto roku prekročí 50 %.

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018

„Náš modelový rad televízorov pre rok 2018 je skutočne doposiaľ najinovatívnejší a najdômyselnejší rad a je určený pre moderných zákazníkov, ktorí si v priestore, ktorý ich obklopuje, sú vedomí estetiky,“ uviedol Johghee Han, prezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Teší nás, že zákazníci budú môcť vyskúšať náš modelový rad televízorov a funkcie, ktoré im dávajú väčšiu slobodu rozhodnúť sa, kde a ako si vo svojich domácnostiach televízor najlepšie užijú.“

K najzaujímavejším funkciám modelového radu pre rok 2018 patria:

Priame zadné podsvietenie Direct Full Array

Kontrastnou technológiou priameho zadného podsvietenia Direct Full Array (DFA) budú vybavené výhradne modely televízorov Q9F. Systém presne riadených LED diód zaisťuje dokonale čistý kontrast naprieč všetkými zábermi zobrazenými na obrazovke.

Režim Ambient

Dokonalému vzhľadu nového modelového radu televízorov napomáha režim Ambient, ktorý ponúka pridanú hodnotu v dobe, kedy zákazníci televízor nesledujú, vďaka čomu sa z televízora v režime Ambient stáva skutočné domáce informačné centrum. Režim Ambient cez mobilnú aplikáciu rozpozná farbu a vzor steny, na ktorej je televízor nainštalovaný, a dokáže obrazovku prispôsobiť dekoru interiéru, čím vznikne elegantná, zdanlivo priehľadná obrazovka a zákazníci už tak na vypnutom televízore neuvidia len prázdnu čiernu obrazovku. Televízor taktiež dokáže rozpoznať prítomnosť človeka vďaka integrovanému pohybovému senzoru a vďaka tomu aktivovať obsah na obrazovke a zase ho vypnúť, keď z miestnosti všetci odídu. V budúcnosti budú v režime Ambient dostupné aj informácie z oblasti počasia, dopravy atď.

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018

One Invisible Connection

Vďaka radu funkcií, ktorých cieľom je zjednodušiť každodenný život zákazníkov, prináša nový modelový rad televízorov QLED možnosti, ktoré boli skôr nemysliteľné. Jediný nový kábel One Invisible Connection postačí na prepojenie televízora, externých zariadení a elektrickej zásuvky. Tento kábel dokáže prenášať dáta aj elektrický prúd zároveň, čím zaistí nerušený vzhľad prístroja. Ide o vôbec prvý kábel pre televízory, ktorý v jedinom zväzku dokáže prenášať vysokokapacitné audiovizuálne dáta rýchlosťou svetla a zároveň zaistiť napájanie. Na výrobu kábla sa používa teflón, ktorý je odolný voči vysokým teplotám a v rade odvetví je známy svojou odolnosťou. Súčasťou kábla je taktiež izolačný systém, ktorý v prípade porušenia kábla preruší prívod elektrického prúdu; majitelia televízora tak môžu byť úplne v kľude a zároveň sa tým zvyšuje životnosť výrobku.

Smart TV

Okrem novej kvality obrazu a dizajnových vylepšení je teraz modelový rad smart televízorov Samsung pre rok 2018 ešte chytrejší. Funkcia jednoduchého prihlásenia sa (Effortless Login) zásadne zrýchlila počiatočné pripájanie sa k wi-fi a dobu nastavenia aplikácií pri prvotnom nastavení televízora, čím sa spríjemní užívateľský zážitok pri tejto činnosti.

Používanie QLED televízorov modelového radu 2018 ďalej zjednoduší aj aplikácia Bixby, čo je inteligentná platforma, ktorú spoločnosť Samsung po prvýkrát spustila na svojich mobilných zariadeniach. Televízory budú schopné rozumieť hovorenému slovu a rýchlo vyhľadávať obsah; vďaka technológii strojového učenia sa budú postupom času ďalej učiť. Aplikácia Bixby bude na Slovensku dostupná neskôr. Prostredníctvom novej aplikácie SmartThings môžu užívatelia synchronizovať svoj telefón Galaxy s televíznym prístrojom a zjednodušiť si tak jeho nastavenie, prístup k funkciám vrátane programového sprievodcu, diaľkové ovládanie aj zdieľanie videí medzi obrazovkami.

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018

Podrobnosti o modelovom rade televízorov Samsung pre rok 2018

Modelový rad televízorov Samsung pre rok 2018 zahŕňa viac než 11 modelov televízorov naprieč kategóriami QLED, Premium UHD, UHD a ultra veľkoformátových televízorov v rôznych veľkostiach. Súčasťou modelového radu pre rok 2018 sú televízory s plochou i zakrivenou obrazovkou.

• Televízory QLED: Rad televízorov QLED pre rok 2018 zahŕňa modely Q9F (65”, 75”, 88”), Q8F (55”, 65”, 75”), Q7C (55”, 65”), Q7F (55”, 65”, 75”) a Q6F (49”, 55”, 65”, 75”, 82”). Televízory QLED sa môžu pochváliť vylepšeným podaním farieb a kontrastu, kompatibilitou s technológiou HDR10+, 100% objemom farieb, úrovňou jasu až 2000 nit, režimom Ambient, univerzálnym diaľkovým ovládaním One Remote Control a jediným káblom One Invisible Connection. Kábel One Invisible Connection je možné použiť len pri modeloch radu Q7 a vyšších.

• Premium UHD: Modely radu Premium UHD pre rok 2018 zahŕňajú prístroje NU8500 a NU8000. Televízory Premium UHD ponúkajú napríklad krištáľovo čisté podanie farieb, kompatibilitu s technológiou HDR10+, úroveň jasu 1000 nit, skryté uloženie káblov a vylepšené smart funkcie a univerzálny diaľkový ovládač One Remote Control.

• UHD: K certifikovaným modelom radu UHD (RGB štruktúra pixelov) pre rok 2018 patria televízory NU7100 (5/65/55/50/43/40") a NU7300 (65/55"). Tieto UHD televízory ponúkajú kvalitu obrazu 4K UHD a HDR, skryté uloženie káblov, štíhle prevedenie a smart funkcie.

• Ultra veľkoformátové televízory: Modely ako Q6FN, NU8000, Q7F a Q9F patria do kategórie ultra veľkoformátových televízorov, ktoré ponúkajú obrazovku s uhlopriečkou najmenej 75 palcov. Tieto modely sú odpoveďou na dopyt spotrebiteľov po veľkoformátových televízoroch, ktoré by im umožnili silnejší a podmanivejší zážitok zo sledovania v domácom prostredí.

Samsung predstavuje nový modelový rad televízorov pre rok 2018

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)