Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung uviedol rad výrobkov pre domácu zábavu pre rok 2018

Samsung uviedol rad výrobkov pre domácu zábavu pre rok 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung Electronics na akcii First Look 2018 v New Yorku, ktorá sa konala v budove Americkej burzy cenných papierov na Manhattane, predstavila svoj vlajkový rad televízorov QLED a AV prístrojov pre rok 2018. Spoločnosť viac než 800 účastníkom predstavila ďalšiu generáciu televízorov QLED a predviedla nové, vylepšené funkcie, ktoré umocňujú zážitok zo sledovania televízora.

Prezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics Han Jong-hee a ďalší vedúci predstavitelia spoločnosti počas úvodnej prezentácie vysvetľovali, ako vlajkový rad televízorov pre rok 2018 ponúka bezkonkurenčný zážitok z domácej zábavy, odstraňuje prekážky pri inštalácii a používaní televízora a zjednodušuje prístup k obsahu spôsobom, ktorý spotrebiteľom umožňuje tráviť viac času tým, čo majú najradšej.

„Naším radom televízorov pre rok 2018 meníme definíciu vizuálneho zobrazovania,“ vyhlásil Han Jong-hee. „Nový rad televízorov QLED je navrhnutý tak, aby spotrebiteľov kdekoľvek na svete úplne pohltil a zlepšil ich každodenný život. Televízory sú zároveň neuveriteľne jednoducho ovládateľné a poskytujú užívateľom tie najkrásnejšie divácke zážitky.“

K prezidentovi Hanovi sa na pódiu pripojili vedúci pracovníci partnerských spoločností Xbox a The New York Times, ktorí diskutovali o nových prínosoch najmodernejších televízorov QLED pre spotrebiteľov. Mike Nichols, viceprezident spoločnosti Xbox, hovoril o spoločnej snahe podporiť prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou Samsung rast v ekosystéme herného obsahu.

Samsung rovnako ukázal svoj oceňovaný prvý modulárny televízor s technológiou MicroLED s uhlopriečkou 146″ pod názvom The Wall, ktorý sa má objaviť v predaji pre domáce použitie.

Oznamovanie nového partnerstva so spoločnosťou Samsung sprevádzal Mark Thompson, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti The New York Times Company, slovami: „Režim Ambient televízorov QLED umožňuje divákom ponoriť sa novým vzrušujúcim spôsobom do bezkonkurenčnej, hlboko prepracovanej a vizuálnej žurnalistiky Timesov.“

Súčasťou akcie First Look v New Yorku bola výstava, na ktorej si prítomní hostia mohli v mnohých zónach a predvádzacích priestoroch jednotlivé výrobky z radu na rok 2018 prakticky vyskúšať. Čo bolo predvedené:

• V zóne veľkoplošných obrazoviek fantastická kvalita obrazu nového radu televízorov Samsung s vylepšenými farbami a kontrastom pre rad príležitostí, napríklad hranie hier či sledovanie filmov a športových prenosov. Samsung rovnako ukázal svoj oceňovaný prvý modulárny televízor s technológiou MicroLED s uhlopriečkou 146″ pod názvom The Wall, ktorý sa má objaviť v predaji pre domáce použitie.

• Vo filmovej zóne sa predstavil bezdrôtový soundbar N950, ktorý má byť k dispozícii ešte v priebehu tohto roka. Soundbar ukázal, akým spôsobom môže zážitky z domácej zábavy umocniť živé a výkonné priestorové ozvučenie.

Zóna režimu Ambient ukázala, ako televízory QLED menia definíciu slova „vypnúť“ s novou technológiou, ktorá transformuje televízor v nádherne funkčnú obrazovku.

• Zóna režimu Ambient ukázala, ako televízory QLED menia definíciu slova „vypnúť“ s novou technológiou, ktorá transformuje televízor v nádherne funkčnú obrazovku, a ktorá bude aj na Slovensku v budúcnosti ponúkať množstvo informácií vrátane správ, predpovedí počasia a informácií o doprave, a ktorá dokáže prehrávať hudbu alebo sa stať dokonalou súčasťou steny, ktorá ju obklopuje.

• Nový päťmetrový a pätnásťmetrový kábel One Invisible Connection (k dispozícii na objednávku) spájajúci prívodný kábel a dátové káble do jedného odolného zväzku ako prvý v odvetví umožňuje užívateľom umiestniť televízor tam, kam chcú, bez zamotaného klbka káblov.

• Nastavenie smart televízora Samsung pre rok 2018 je jednoduché a je možné ho urobiť pomocou zariadenia, ktoré spotrebitelia používajú najčastejšie – mobilného telefónu – cez aplikáciu SmartThings. Z ukážok bolo zrejmé, že k ovládaniu a sledovaniu zábavy na televízoroch Samsung je možné vďaka zavedeniu virtuálneho asistenta Bixby používať aj ľudský hlas.

Rad televízorov QLED pre rok 2018 bude na Slovensku postupne k dispozícii od apríla.

Z ukážok bolo zrejmé, že k ovládaniu a sledovaniu zábavy na televízoroch Samsung je možné vďaka zavedeniu virtuálneho asistenta Bixby používať aj ľudský hlas.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)