V parlamente nahlásili bombu, tlačovú besedu museli zrušiť

TA3 TASR SITA
8.3.2018 09:24

V Národnej rade vo štvrtok ráno 8. marca nahlásili bombu. Situácia v budove je však po hodinách opäť v norme, potvrdil hovorca NR SR Tomáš Kostelník.

Ako Kostelník dodal, zamestnanci, ktorí sa v budove v čase nahlásenia bomby nachádzali, v nej boli prítomní počas výkonu potrebných opatrení príslušných bezpečnostných zložiek. "Z budovy nikoho nevypúšťali ani nevpúšťali dnu," povedal s tým, že stav, počas ktorého zasahovala polícia, trval približne tri hodiny.

V Národnej rade SR mali mať dopoludnia tlačovú besedu poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO) a aj predstavitelia strany Smer-SD. Remišová ju zrušila a Smer-SD ju presunul do centrály strany. Podobné situácie nie sú zriedkavé a odohrali sa aj v tomto roku.  V Bratislave 22. februára evakuovali budovy všetkých súdov, vrátane Najvyššieho súdu, kde sídli aj Ministerstvo spravodlivosti SR.

Bombovú hrozbu policajtom nahlásili krátko pred 9.00 h. Oznamovateľ presne nešpecifikoval adresu konkrétneho súdu, policajti vykonali v priestoroch súdov na území hlavného mesta SR Bratislavy všetky potrebné opatrenia. Podľa oznámenia anonyma x 15. februára sa bomba mala nachádzať v budove Ministerstva vnútra SR na Panenskej, Drieňovej, Račianskej, Tomášikovej (súčasťou ktorého je aj klientske centrum) a Novosvetskej ulici. Zo strany polície boli vykonané všetky potrebné úkony, ktoré pravdivosť tohto oznámenia nepotvrdili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok