Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly elektrický snežný skúter TS2 si to potichu razí cez hlboký sneh

Rýchly elektrický snežný skúter TS2 si to potichu razí cez hlboký sneh
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Snežné skútre patria medzi bežný dopravný prostriedok najmä v severných oblastiach sveta a tak kde inde, ako v Kanade, by mohol vniknúť snežný skúter s elektrickým pohonom? Elektrický snežný skúter s názvom TS2 vytvorila spoločnosť Taiga Motors, ktorej cieľom je zníženie škodlivých emisií tvorených snežnými skútrami so spaľovacím motorom. Skúter TS2 je nielen ekologický a tichý, ale elektrický pohon mu umožní dosiahnutie rýchlosti z 0 na 100 km / h už za 3 sekundy.

Spoločnosť Taiga Motors pritom začala celý proces návrhu elektrického snežného skútra úplne od nuly. Na jeho konštrukciu bolo použitých viac ako 3 000 dielov, z ktorých 844 bolo navrhnutých a vyrobených priamo spoločnosťou, vrátane podvozku, panelov karosérie, odpruženia, bezkartáčového elektrického motora, batérie a dvoch predných lyží.

Model Taiga TS2 má prevádzkovú hmotnosť približne 226 kg, čo je porovnateľné s hlučnými a znečisťujúcimi modelmi snežných skútrov napájaných systémom ICE.TS2jka bola navrhnutá tak, aby zvládala jazdu aj po nerovnom a náročnom teréne. Elektrický motor má krútiaci moment až 250 Nm a skúter má z rýchlenie z 0 na 100 km / h už za 3 sekundy. Lítium-iónová batéria by mala na jedno nabitie poskytnúť dostatok energie pre dojazd okolo 100 kilometrov, a to dokonca aj pri nižších teplotách. Nechýba ani rekperačný brzdový systém. Batéria sa cez nabíjačku so striedavým prúdom dá nabiť na 80 percent kapacity za 20 minút.

Elektrický snežný skúter Taiga TS2.

Takmer bezudržbový elektrický snežný skúter meria na dĺžku 3,126 metra, jeho šírka je 1,16 metra a na výšku má 1,11 metra. Jeho športový dizajn by mal poskytnúť lepšie aerodynamické vlastnosti a zvýšenú stabilitu aj počas rýchlej jazdy alebo ostrého rezania zákrut. K inteligentným funkciám patrí GPS modul, pripojenie k mobilnej sieti LTE, bezdrôtové pripojenie Bluetooth a Wi-Fi. Používateľ si môže parametre a nastavenia nakonfigurovať cez sprievodnú mobilnú aplikáciu. Všetky dôležité informácie sa mu počas jazdy zobrazujú na 7 palcovom displeji, ktorý je umiestnený pred riadidlami.

Elektrický snežný skúter Taiga TS2.

Spoločnosť Taiga Motors na svoj elektrický snežný skúter TS2 už teraz prijíma rezervácie. Skúter by mal stáť od 15 000 dolárov s dobou doručenia od 12 do 18 mesiacoch od objednávky. K dispozícii sú pritom štyri konfigurácie s možnosťou jedného alebo dvoch miest na sedenie.

Elektrický snežný skúter Taiga TS2.