Gašpar hovoril o prítomnosti šéfa Protikorupčnej jednotky vo Veľkej Mači

TA3 TASR
5.3.2018 17:44

Šéf Protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer prišiel k domu zavraždeného novinára Jána Kuciaka až po desiatich hodinách od objavenia tiel, nevstúpil ani do dvora a bol tam z presných policajných dôvodov, ktoré súvisia s vyšetrovaním veci.

Odpočúvanie Kuciaka je nezmysel

Na brífingu to vyhlásil policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý popoludňajšiu tlačovú konferenciu predstaviteľov OĽaNO označil za politický hyenizmus, a preto podáva trestné oznámenia za výroky na jeho osobu. "Bol som označený za vraha, zločinca a mafiána niekoľkými politikmi," spresnil Gašpar.

Líder OĽaNO Igor Matovič vyhlásil, že polícia mohla odpočúvať zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Podľa neho sa totiž Krajmer nemal ako inak dozvedieť, že sa Kuciak zaoberal pôsobením talianskej mafie na Slovensku. Matovič poukázal na to, že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) Krajmerovu prítomnosť v nedeľu v RTVS obhajoval tým, že jeho jednotka rieši trestnú činnosť Talianov. Fakt, že o nich zavraždený novinár pripravoval materiál, však vyšiel najavo až v pondelok večer, pripomenul Matovič. Výrok od počúvaní označil Gašpar za nezmysel.

Výzva opozičným poslancom

"Ja viem o jednom nezákonnom odpočúvaní, a to bolo to slávne ministerstvo obrany za minulej vlády. Kde boli vtedy páni Matovič a Gábor Grendel? Vtedy nebolo potrebné kritizovať a klásť otázniky?" pýtal sa policajný šéf.

Na otázku, či môže byť vyšetrovanie objektívne, ak zavraždený novinár napísal niekoľko článkov o Gašparovom švagrovi, majiteľovi súkromnej bezpečnostnej služby Bonul Miroslavovi Bödörovi a o napojení Krajmerovej manželky na napojenie na Bödörovcov, Gašpar odvetil, že bude objektívne, a že je vykonávané pod prísnym dozorom prokuratúry.

Na margo opozície tiež povedal, že opoziční politici si vymýšľajú odborné nezmysly. "Vyzývam opozičných poslancov, aby nás nechali pracovať," apeloval. Podľa Gašpara, čím viac mala polícia záujem informovať o svojej činnosti, "tým viac silneli z úst týchto politikov hlasy, aby ma umlčali, aby mi generálny prokurátor Jaromír Čižnár zakázal sa vyjadrovať. Zrejme preto, lebo to zapadá do ich politického konceptu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok