Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvé „botanické“ Lego kocky z obnoviteľných zdrojov v roku 2018

Prvé „botanické“ Lego kocky z obnoviteľných zdrojov v roku 2018
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lego oznámila, že sa v tomto roku chystá spustiť výrobu novej formy ekologických hračiek vytváraných z obnoviteľných zdrojov. Prvé takéto Lego kocky budú botanické prvky, ako sú stromy, listy a kríky. Tie budú vyrábané z plastu na báze rastlín získaného z cukrovej trstiny.

Známy výrobca hračiek Lego založil vlastné Centrum pre obnoviteľné materiály pred dva a pol rokmi. Centrum sa zameriava na výskum a vývoj materiálov z udržateľných zdrojov a ekologických výrobných metód pre svoje plastové kocky. Prvým ovocím usilovnej práce vývojárov sú Lego prvky vyrobené rastlinného polyetylénového plastu.

Samotný polyetylénový plast je mäkký, odolný a pružný. Vyrába z etanolu získaného z cukrovej trstiny, pričom je technicky identický s materiálmi vyrobenými s bežným plastom. Produkcia prvkov z obnoviteľných zdrojov začala s celým radom Lego elementov príslovečne zameraných na botaniku, ako sú listy, kríky a stromy.

Je to prvý krok spoločnosti Lego v ambicióznom úsilí, aby všetky Lego kocky a prvky boli vyrábané z obnoviteľných zdrojov. Výrobca si dal záväzok, že udržateľné materiály použije vo svojich hlavných produktoch a obaloch do roku 2030.

Prvé „botanické“ Lego kocky z obnoviteľných zdrojov v roku 2018