Slovensko sa poslednýkrát rozlúčilo s novinárom Jánom Kuciakom

TA3
3.3.2018 18:43

Žiaľ, bezmocnosť a obrovský smútok zahalil obec Štiavnik pri Bytči. Stovky ľudí sa na miestnom cintoríne rozlúčili so zavraždeným novinárom Jánom Kuciakom. Posledné zbohom mu prišla povedať nielen jeho najbližšia rodina, priatelia a obyvatelia obce, ale aj kolegovia - novinári.

Pohrebnú svätú omšu celebroval v Kostole sv. Františka z Assisi predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský. "Útok na novinára pokladám aj za útok na slobodu našej krajiny, našej pozemskej vlasti. Prácu novinárov si treba vážiť, aj popri všetkých názorových rozdieloch. Sú práci telom i dušou oddaní a ochotní prinášať za ňu veľké obete. Je tragické, keď sa žurnalistom dostane ocenenia až vtedy, keď sa stane nešťastie," povedal počas svätej omše Zvolenský.

Zdôraznil, že vražda človeka je ťažký hriech. "Je to pošliapanie božieho príkazu, ktoré nezostane bez odozvy. Nech počujú. Nech sa dozvedia tí, ktorých ruky preliali krv Martiny a Jána, že tá krv zo zeme volá do neba. Kto ten hriech spáchal a kto s ním má niečo spoločné, nech okamžite začne konať pokánie. Nemá zmysel utekať a nemá zmysel sa skrývať. Pred božou spravodlivosťou v konečnom dôsledku neujdete," uviedol predseda Konferencie biskupov Slovenska.

"Spamätávame sa z toho. Snažíme sa nejako znovu nakopnúť, aby sme pokračovali v robote. Podpora kolegov a verejnosti z celého sveta nám veľmi pomáha. Je to pre nás naozaj veľká vzpruha. Ďakujeme všetkým novinárom, ktorí u nás boli a ktorí chcú o prípade informovať, lebo je pre nás dôležité, aby sa vec vyšetrila a aby bol vinník dopadnutý," dodal šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok