Polícia vtrhla do táboriska odporcov vlády, zadržala vyše sto ľudí

TA3 TASR
3.3.2018 12:24

Ukrajinská polícia v sobotu urobila záťah v stanovom tábore, ktorý si odporcovia vlády vybudovali v Kyjeve v blízkosti budovy parlamentu. Počas razie došlo k potýčkam medzi policajtmi a demonštrantmi. Informoval o tom na denník Ukrajinská pravda. Podľa agentúry UNIAN polícia zadržala vyše 100 ľudí. Najmenej desať ľudí utrpelo pri potýčkach zranenia.

Polícia vtrhla do táboriska odporcov vlády, zadržala vyše sto ľudí
SITA/AP

Hovorca ukrajinského ministerstva vnútra vysvetlil, že polícia koná v súlade so súdnym príkazom a v rámci vyšetrovania radu trestných činov, čo súvisí s potýčkami medzi políciou a obyvateľmi tábora z 27. februára. Hovorca uviedol, že dnešné "pokusy brániť výkonu spravodlivosti polícia rieši v súlade so zákonom".

Dodal, že počas razie policajní vyšetrovatelia v stanovom tábore objavili dva predmety "podobajúce sa na trieštivé granáty". Polícia zhabala aj deväť ručných granátov RGD-5, niekoľko dymových granátov a zápalné fľaše. Podľa agentúry UNIAN zamestnanci technických služieb mesta Kyjev začali následne stanový tábor likvidovať.

Tábor vznikol vlani v októbri z iniciatívy podporovateľov politických reforiem na Ukrajine. Demonštranti na čele s vodcom Hnutia nových síl Michailom Saakašvilim žiadali prijať zákony o obmedzení poslaneckej imunity, vzniku protikorupčného súdu a o impeachmente prezidenta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok