Situácia v pravici je zlá, chýba vízia, zhodla sa Radičová s Lipšicom

SITA
4.5.2012 13:18

Situácia na pravej strane politického spektra je dosť zlá. Dospeli k tomu na stretnutí expremiérka Iveta Radičová a bývalý minister vnútra a podpredseda KDH Daniel Lipšic.

Situácia v pravici je zlá, chýba vízia, zhodla sa Radičová s Lipšicom
SITA

„Faktom je, že pravica pokračuje v hádkach aj po voľbách. Jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý sme prehrali voľby, boli spory a hádky. Teraz sa už hádame aj o kreslá predsedov výborov, čo považujem za úplne smiešne,“ povedal dnes Lipšic novinárom. Podľa neho stredopraví voliči sú znechutení. „Stredopravým stranám chýba silná vízia, ktorá by zaujala. Len obrana reforiem spred desiatich rokov, kedy pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenili. Potrebujeme víziu pre krajinu, pre sklamaných ľudí, pre voličov a evidentne ju nemáme,“ vyhlásil.

Lipšic sa dohodol na stretnutí s Radičovou ešte keď končila jej vláda. „Dohodli sme sa, že sa stretneme, že sa priateľsky porozprávame. Aj sme sa porozprávali. Kedykoľvek pôjdem s bývalou premiérkou na kávu,“ povedal s tým, že sa rozprávali o politike ale aj rodine. V spoločných stretnutiach budú pokračovať. „Budeme sa stretávať. Radičovú považujem za človeka, ktorý má so mnou priateľský vzťah. V mnohých veciach má podobný názor ako ja, ako by mala vyzerať politika. Nebola to asi posledná káva,“ povedal.

Radičová i Lipšic pracujú každý sám na vízii pre Slovensko. Budú sa o nich spolu rozprávať. „Keď ju budem mať pripravenú, budem sa ju snažiť prezentovať a presadiť,“ povedal s tým, že nevie, či ju bude prezentovať ako kandidát na predsedu KDH. O kandidatúre na predsedu strany sa Lipšic rozhodne do konca mája. Či odíde z KDH, ak by ho za predsedu nezvolili, alebo by ani nekandidoval, špekulovať nechcel. Na otázku, či by Radičová bola dobrý líder novej strany, Lipšic uviedol: „Radičová je najdôveryhodnejší stredopravý politik. Určite jej podpora, popularita, by boli veľkým prínosom“. Podľa neho je teraz Radičová z mnohých vecí, ktoré sa udiali v poslednom roku v politike, sklamaná a je dosť frustrovaná.

Radičová vo štvrtok poslala list do straníckej centrály SDKÚ-DS, že sa vzdáva funkcie podpredsedníčky strany a tiež členstva v strane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok