POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 shmú
3.3.2018 07:08

Spočiatku oblačno až zamračené, miestami hmlisto. Postupne na mnohých miestach zmenšená oblačnosť. Ojedinele sneženie alebo snehové prehánky. Denná teplota od -8 st na severe do +2 na juhozápade. Prevažne severný vietor do 40, v nárazoch ojedinele do 80 km/h a možnosť tvorby snehových jazykov.

Situácia

V studenom vzduchu sa na zvlnenom frontálnom rozhraní nad Rumunskom prehĺbi tlaková níž. Jej stred sa presunie nad Ukrajinu a neskôr sa k nám od severu rozšíri výbežok vyššieho tlaku.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, miestami hmlisto. Postupne na mnohých miestach zmenšená oblačnosť. Ojedinele sneženie alebo snehové prehánky. Na východe možnosť tvorby snehových jazykov. Najvyššia denná teplota -3 až +2 st, v severnej polovici územia, v Košickom kraji a na Horehroní zväčša -8 až -3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -12 st. Prevažne severný vietor 2 až 6, na východe miestami do 10 m/s (5, 20, 35 km/h) a tu v nárazoch ojedinele do 23 m/s (85 km/h), popoludní bude vietor čiastočne slabnúť. V Banskobystrickom kraji slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 1 mm / 3 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok