V Nemecku zadržali popredného člena kalábrijskej mafie

TA3 TASR
2.3.2018 23:59

Jedného z popredných členov talianskej zločineckej organizácie 'Ndrangheta zadržala v piatok nemecká polícia v Saarbrückene, hlavnom meste v spolkovej krajiny Sársko.

V Nemecku zadržali popredného člena kalábrijskej mafie
SITA/AP

Ide o 31-ročného Taliana, údajného zástupcu šéfa jedného z klanov tejto kalábrijskej mafie, po ktorom v Taliansku pátrali už od roku 2013 a neskôr naňho vydali aj európsky zatykač, informovala agentúra DPA. Zadržaný muž je obvinený z členstva v zločineckej organizácii. Nemecký súd teraz musí rozhodnúť o tom, či ho vydá do Talianska.

Polícii sa ešte v januári podarilo počas koordinovanej operácie talianskych a nemeckých úradov zatknúť vyše 160 členov 'Ndranghety. Rozložila tak jeden z najmocnejších klanov Faraovcov a Marincolovcov, ktorý prenikol do podnikateľskej sféry v oboch zmienených krajinách. Mafiánom zároveň vtedy zhabala majetok v celkovej hodnote 50 miliónov eur.

Do hlavných správ nemeckých médií sa 'Ndrangheta dostala v roku 2007. Pred pizzeriou v západonemeckom meste Duisburg vtedy došlo k prestrelke medzi znepriatelenými klanmi, pri ktorej bolo zabitých šesť ľudí. Pripomíname, že pôsobením ľudí blízkych talianskej mafii 'Ndrangheta na Slovensku a ich vzťahmi z minulosti s hlavnou štátnou radkyňou premiéra Roberta Fica Máriou Troškovou, sa zaoberal zavraždený novinár Ján Kuciak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok