Taliani už skôr upozorňovali slovenskú políciu na Kalábrijčanov

TA3 TASR
2.3.2018 09:31

Talianska polícia "pred určitým časom" upozornila slovenskú políciu a medzinárodné orgány na skupinu Kalábrijčanov, zatknutých vo štvrtok na Slovensku. Uviedli to zdroje z talianskej justície, na ktoré sa vo svojej štvrtkovej správe odvolávala tlačová agentúra ANSA.

Prokuratúra pre boj proti mafii v Reggio Calabria, hlavnom meste juhotalianskeho regiónu Kalábria, "oficiálne upozornila medzinárodné policajné orgány a slovenskú štátnu políciu na potrebu monitorovať činnosť skupiny Kalábrijčanov, zatknutých za to, že sú podozriví z účasti na vražde mladého novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky", uvádzalo sa vo vyhlásení prokuratúry.

Hlavný prokurátor v Reggio Calabria, Gaetano Paci, pre taliansku tlačovú agentúru ANSA povedal, že jeho úrad poskytol aj informácie o údajnom napojení troch zatknutých na zločineckú organizáciu 'Ndrangheta sídliacu v Kalábrii.

Podľa posledného a nedokončeného článku zavraždeného novinára Jána Kuciaka fungujú na východe Slovenska vo vzájomnej koordinácii zástupcovia štyroch rodín z prostredia talianskej Kalábrie, rodiska 'Ndranghety. Okrem Vadalovcov a Cinnanteovcov ide o rodiny Rodovcov a Catroppovcov. Ich hlavným slovenským biznisom sa stalo poľnohospodárstvo. "Vlastnili alebo dodnes vlastnia niekoľko desiatok firiem. Ich majetok sa pohybuje v desiatkach miliónov eur. Obhospodarujú stovky až tisíce hektárov pôdy, na ktoré čerpajú milióny eur dotácií," informuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok