Prezidentov syn staval vilu načierno, hrozí jej demolácia

SITA, Nový Čas
4.5.2012 09:54

Syn prezidenta Ivana Gašparoviča Ivo sa rozhodol načierno si postaviť vilku pod vládnym hotelom Bôrik v Bratislave, píše dnešné vydanie denníka Nový čas. Bratislavské Staré Mesto už začalo konanie o dodatočnom povolení alebo odstránení stavby.

Prezidentov syn staval vilu načierno, hrozí jej demolácia
ČTK

Manželia Gašparovičovci stavajú v rozpore so stavebným povolením, keďže podľa oznámenia o začatí konania umiestnili nepovolenú stavbu vyššie takmer o tri metre oproti právoplatne povolenému stavu. „Uvedené zistenie je nepochybné z fotografií miesta nepovolenej stavby a z vykonaných štátnych stavebných dohľadov. Skutočnosť, že nepovolená stavba sa realizuje v rozpore s právoplatným územným rozhodnutím a stavebným povolením, je možné zistiť aj z verejného priestranstva, bez potreby vstúpiť na pozemok stavebníka,“ uvádza sa podľa Nového času v oznámení o začatí konania.

Gašparovičovcom už plynie 60-dňová lehota na predloženie žiadosti o dodatočné povolenie stavby. Krajným riešením situácie môže byť aj zbúranie čiernej stavby. „Stavebný úrad nariadi odstránenie stavby v prípade, že sa v konaní o dodatočnom povolení stavby preukáže rozpor s verejnými záujmami, alebo ak stavebník v určenej lehote nepredloží žiadosť (spolu s prílohami a vyžiadanými dokladmi) o dodatočné stavebné povolenie,“ povedal Novému času hovorca bratislavského Starého Mesta Tomáš Halán. Denník sa pokúšal zistiť aj reakciu prezidenta, no jeho kancelária neodpovedala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok