Proti Kanade v bránke Hamerlík, prvým centrom je Kopecký

TASR
4.5.2012 09:56

Počet obrancov na osem doplnil Michal Sersen, ako dvojička ku Kristiánovi Kudročovi do štvrtej formácie. Na piatkový úvodný zápas helsinskej A-skupiny realizačný tím nominoval do bránky Petra Hamerlíka.

Proti Kanade v bránke Hamerlík, prvým centrom je Kopecký
SITA

Keďže každý tím na šampionáte má po novom možnosť zapísať 25 hráčov (3 brankári + 22 korčuliarov), je zrejmé, že jeden zo slovenských členov bude mať v rukách "Čierneho Petra". Teda buď obranca Michal Sersen, ale skôr jeden z dvojice útočníkov Marek Hovorka, Rastislav Špirko. Vo štvrtok, v predvečer štartu MS na úvodnom zasadnutí direktoriátu turnaja museli všetky výpravy uviesť minimálne súpisky s dvoma brankármi a pätnástimi korčuliarmi. To sa oproti minulosti ani v novom formáte šampionátu nezmenilo.

Ani to, že hráč môže zasiahnuť do zápasu, ak je dopísaný najneskôr dve hodiny pred úvodným vhadzovaním. "Na našej súpiske je zatiaľ 21 mien, ale to neznamená, že dnes popoludní pred zápasom nedopíšeme ďalšieho hráča," konštatovala generálny manažér reprezentačného tímu Otto Sýkora.

Slovenskí hokejisti po štvrtkovom prvom tréningu absolvovali v piatok skoro predpoludním rozkorčuľovanie na tréningovej ploche Hartwall Areeny. Kanada sa tejto možnosti vzdala, úvodné buly zápasu stanovili na 16.15 miestneho času (15.15 SELČ). "Javorovým listom" vedeným ako domácim prisúdili tmavé (červené) dresy, Slovákom bledšie (biele). "V našom tíme nemáme vážnejšie zdravotné problémy. Všetci sa už tešia na prvý zápas, ale trochu sa aj obávajú, ako to dopadne. Je na nás tréneroch, aby sme do nich dostali dôveru. Musia cítiť, že dobre natrénovali a že sú silný kolektív. Včera sme si pozreli nedávny prípravný zápas Kanady so Švajčiarskom, rozobrali sme si ho a rozdali sme zopár rád a pokynov. Do bránky pôjde Hamerlík," zdôraznil tréner Vladimír Vůjtek.

Slovenský kapitán Zdeno Chára vzbudzuje v dejisku MS záujem médií. Snaží sa však vystupovať nenápadne a skromne. "Rozhodnutie trénerov o mojom kapitánstve pre mňa poctou. Úspech sa však posnažíme dosiahnuť spoločnými silami a kapitánske céčko neberiem ako nejakú výsadu. Kapitáni sú aj Miro a Dominik," povedal Chára. Jeho asistenti naozaj "preskákali všeličo". Miroslav Šatan bol kapitánom všetkých medailových úspechov slovenského A-tímu v jeho histórii. Dominik Graňák je na deviatom šampionáte a odohral 124 reprezentačných zápasov, čo je po Šatanovi druhý najvyšší počet z hráčov terajšieho výberu.

Pravdepodobná zostava SR:
Hamerlík - Chára, Graňák, Tomáš Starosta, Vydarený, Sekera, Baranka, Sersen, Kudroč - Hossa, Tomáš Kopecký, Radivojevič - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok