V Bratislave sa konal pochod za zavraždeného novinára

TA3 SITA
28.2.2018 17:26

V Bratislave sa v stredu konal pochod za novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú. Protestné zhromaždenie s názvom Nechceme žiť v Mafiánskom štáte, sledoval aj náš kolega Pavol Kirinovič.

Účastníci spomienkového pochodu v Bratislave pod názvom Nechceme žiť v mafiánskom štáte, ktorý sa konal na pamiatku zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, sa zhromaždili pred úradom vlády. Išlo o pietny protest, ľudia nosili sviečky, niektorí mali Kuciakovu fotku či transparenty o mafii a vražde.

Pochod, ktorý organizovalo hnutie OĽaNO, sa začal o 17:00 zhromaždením na Námestí SNP. Od zúčastnených zazneli vety ako Chcú nás umlčať alebo Nenecháme sa zastrašiť. Hnutie OĽaNO zároveň vyzvalo ľudí, aby prišli aj na pochod v piatok a dodalo, že toto je križovatka.

Anne Remiášovej, matke zavraždeného Roberta Remiáša, sa triasol hlas, keď sa prihovorila rodinám pozostalých. "Opäť prežívam tú hrôzu, keď zomierajú mladí ľudia. Zdieľam bolesť s rodinami. Nedovoľte, aby zomierali deti len preto, že gauneri majú prepojenie na vládu," uviedla na zhromaždení. Účastníci pochodu by mali ďalej pokračovať až pred komplex Bonaparte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok