Trošková a Jasaň končia na úrade vlády, médiám poslali vyhlásenie

TA3 TASR
28.2.2018 16:17

Hlavná štátna radkyňa Mária Trošková a tajomník bezpečnostnej rady Viliam Jasaň, ktorí sa po vražde Jána Kuciaka a jeho priateľky stali terčom podozrení pre údajné napojenie na taliansku mafiu, končia na úrade vlády. Médiám poslali spoločné vyhlásenie, v ktorom všetky obvinenia kategoricky odmietajú.

Mária Trošková a šéf krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády SR Viliam Jasaň opúšťajú až do vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky svoje pozície na Úrade vlády SR. Odmietajú spájanie svojich mien s touto dvojitou vraždou. Oznámili to vo svojom stanovisku.

"Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Ich smrť nami otriasla rovnako ako celou slovenskou verejnosťou. Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou. Kategoricky odmietame akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. Keďže však sú naše mená zneužívané v politickom boji proti predsedovi vlády Robertovi Ficovi, rozhodli sme sa až do vyšetrenia tohto prípadu opustiť svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR," uvádzajú v spoločnom stanovisku.

Trošková s Jasaňom majú mať podľa medializovaných informácií väzby na taliansku mafiu. Práve talianska stopa sa spomína ako jedna z možných pri vyšetrovaní úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice.

Polícia v nedeľu našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, motív ktorej mal súvisieť s prácou novinára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok