Žiaden odkaz mafie. Kuciakov šéf popísal, čo našli na mieste činu

TA3 TASR
28.2.2018 12:59

Nevystrelené náboje a nábojnice, ktoré polícia našla na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, neboli žiadnym odkazom mafie.

Žiaden odkaz mafie. Kuciakov šéf popísal, čo našli na mieste činu
TASR

Najpravdepodobnejšie tam boli preto, lebo vrah mal problém s dobíjaním pištole a náboje mu vypadávali. V rozhovore pre Mladú frontu Dnes to povedal šéfredaktor portálu Aktuality.sk a Kuciakov šéf Peter Bárdy, ktorý sa odvolal na informácie od polície.

"Nebol to odkaz v zmysle 'zabijeme ďalších'," povedal. Napriek tomu si šéfredaktor spája smrť novinára s talianskou mafiou. "V kontexte toho, čomu sa teraz venoval, tak mi to príde najpravdepodobnejšie. Hovorím to ale opatrne, nechcem na nikoho ukazovať prstom a hovoriť, že je vrah. Možno si Taliani mohli myslieť, že Jano zistil niečo, čo ich mohlo ohroziť. Nič také ale nie je," uviedol Bárdy.

Sám šéfredaktor videl Kuciaka naposledy minulý týždeň v stredu, kedy mu priniesol texty o talianskej mafii. "Hovoril som mu, čo s tým, nech to dá dokopy, všetko verifikuje a pôjde to von. Plánovali sme, že by sme túto tému vydávali celý týždeň a tento text mal byť hlavným príbehom. Ale presný harmonogram sme nemali," dodal Bárdy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok