V obci Rudno nad Hronom sa pretrhla nádrž. Hlásia jednu obeť

TA3 TASR
17.5.2021 17:55

Po pretrhnutí nádrže v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica zomrela jedna osoba. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová, voda preteká cez celú obec a zatopila pivnice rodinných domov.

Hasiči momentálne zasahujú v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica, kde došlo pravdepodobne k pretrhnutiu nádrže nachádzajúcej sa v blízkosti obce.

Voda podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru preteká cez celú obec a zatopila pivnice rodinných domov. "Hasiči momentálne pomocou vysokokapacitného čerpadla a plávajúcich čerpadiel odčerpávajú vodu zo zatopených ulíc a pivníc.

Zasahujúci hasiči budú z jedného domu zachraňovať tri osoby, ktoré sa nedokážu svojpomocne dostať von. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ a plávajúci transportér zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom, ktorý bude v prípade potreby a zhoršenia situácie využitý na záchranu osôb z rodinných domov zasiahnutých povodňou.

Silný prúd vody strhol jednu osobu, ktorú hasiči našli bez známok života," informovala Križanová.

Nad stratou ľudského života, ktorý si vyžiadala povodeň, vyjadril úprimnú ľútosť minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Silný prúd vody tam strhol staršieho pána, ktorého hasiči našli bez známok života. Mikulec verí, že povodňová situácia sa čoskoro upokojí.

"Myslím na všetkých ľudí, ktorí náhle museli opustiť ich domovy a zároveň ďakujem, vyjadrujem podporu hasičom, ktorí sú v tejto chvíli na zásahoch," uviedol minister na sociálnej sieti. Dodal, že len v pondelok zaznamenali hasiči v súvislosti s počasím takmer 60 výjazdov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok