Spartak remizoval na domácej pôde so Žilinou. Zahrá si v pohárovej Európe

TA3 TASR
16.5.2021 21:34

Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v nedeľňajšom zápase 9. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy v skupine o titul s MŠK Žilina 1:1. Trnava tak obsadí tretiu priečku a v novej sezóne si zahrá v pohárovej Európe. Žilina skončí na štvrtom mieste.

Spartak remizoval na domácej pôde so Žilinou. Zahrá si v pohárovej Európe
TASR/Lukáš Grinaj

Prvú veľkú šancu zápasu mala v 9. minúte Žilina. Po šikovnej kombinácii sa do šestnástky dostal Bičachčjan, brankár Spartaka Takáč mu išiel pod nohy a arménsky stredopoliar z pár krokov prudkou strelou tesne minul cieľ. Na opačnej strane skúšal Petrášovu pozornosť pokusom spoza šestnástky Iglesias.

Žilina bola kombinačnejšie lepšia, držala loptu na svojich kopačkách, domácim kontry nevychádzali, zároveň však dlho súpera nepúšťali do šancí. Až v 39. minúte sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Bičachčjan, no namieril nepresne. Krátko na to poslal na trnavskú bránku ďalekonosný projektil Kopas, Takáč musel boxovať do bezpečia. Trnava si na svoj gólový moment počkala do záveru prvého dejstva. V 44. minúte Koštrna centrom našiel na päťke Bamideleho a ten hlavičkou otvoril skóre.

Vyrovnaná hra

V druhom polčase sa hra vyrovnala a pribudlo zaujímavých momentov pred oboma bránkami. Lepšie začali hostia, lenže zakončenia Bičachčjana a Kurminovskeho výrazné ohrozenie pre Trnavu neznamenali. Po rohovom kope, naopak, mohla opäť udrieť Trnava, Grič zo vzdušného priestoru len tesne minul. Po hodine hry vyšla andelom rýchla kontra, Iglesias vysunul do brejku Cabrala, Brazílčan si vymenil loptu s Ristovskim a zakončil slabšou ľavou nohou nad bránku.

Tréner hostí Staňo reagoval na dianie na ihrisku trojnásobným striedaním, Žilina prešla na hru s dvoma útočníkmi. Prácu však mal opäť žilinský brankár, Koštrnova rana nabrala rotáciu, po ktorej musel Petráš iba boxovať. V 69. minúte sa do brejkovej situácie dostal Iglesias, v koncovke ale nepochodil. V 77. minúte vstúpil do hry videorozhodca, keď stret Griča s Jamborom posúdil hlavný rozhodca Kružliak po vzhliadnutí videozáznamu ako penaltový. Pokutový kop si postavil Kurminovski a panenkovským spôsobom vyrovnal na 1:1. Žilina sa snažila strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Tretia priečka pre Trnavčanov

Striedajúci Jambor pohrozil aj hlavou, po rohovom kope poslal loptu mimo troch žrdí. Gono v závere pálil spoza pokutového územia nad. V samom závere mohli napokon ešte vyhrať červeno-čierni, Savvidisovo zakončenie po brejku zastavil pred bránkovou čiarou Anang a následnú "jedovku" Ristovskeho chytil Petráš. Na skóre sa už nič nezmenilo, Trnavčania si výsledkom 1:1 zabezpečili tretiu priečku a v novej sezóne účasť v pohárovej Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok