Rodí sa kompromis ku kolúznej väzbe, prezradila Cigániková

TA3 TASR
16.5.2021 14:00

K návrhu o kolúznej väzbe sa rodí kompromis. V nedeľnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to uviedla poslankyňa národnej rady Jana Bittó Cigániková. Detaily kompromisu podľa nej ešte nie sú známe.

Rodí sa kompromis ku kolúznej väzbe, prezradila Cigániková
TASR/Martin Baumann

Poslanec NR SR György Gyimesi tvrdí, že klub bude v pondelok diskutovať o kolúznej väzbe. Poznamenal, že sa musia zjednotiť. Nevylúčil v diskusnej relácii ani to, že by sa v klube dohodli na voľnom hlasovaní. "Je to spor medzi Máriou Kolíkovou a Sme rodina. My by sme sa chceli od toho držať bokom," povedal Gyimesi. Osobne si myslí, že ak by sa posunul návrh poslankyne Sme rodina Petry Hajšelovej do druhého čítania, bol by dostatok času, aby sa návrh upravil a prišlo k dohode.

Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok poznamenal, že ho vyrušuje, že sa ministerka spravodlivosti nedrží faktov a rozumie návrhu od Sme rodina. Ako tvrdí, kolúzna väzba sa podľa neho stala nástrojom "na týranie". Potvrdil, že si ctí prezumpciu neviny. Rokovania o dôveryhodnosti Kolíkovej nepovažujú v OĽANO za uzavreté, povedal Gyimesi. Avšak nepredpokladá, že by prišiel z klubu OĽANO návrh na ďalšie odolávanie šéfky rezortu spravodlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok