Žilina vyhlásila v súvislosti s požiarom mimoriadnu situáciu. Zasadať bude krízový štáb

TA3 TASR
15.5.2021 13:06

Mesto Žilina vyhlásilo mimoriadnu situáciu v súvislosti piatkovým (14. 5.) požiarom bytového domu na Bratislavskej ulici. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka bude zasadať aj krízový štáb.

"V sobotu dopoludnia bytový dom obhliadol statik, ktorý navrhol dočasné zaistenie objektu pred prípadnými nepriaznivými klimatickými podmienkami. V súčasných podmienkach nie je bytový dom obývateľný. Potrebné je minimalizovať zavlhnutie objektu a až následne zhodnotiť komplexne jeho celkový stav," doplnil Miškovčík.

Rodinám zabezpečili ubytovanie

Mesto poskytlo náhradné ubytovanie 17 ľuďom, medzi ktorými je deväť detí. "Dočasné ubytovanie sme poškodeným rodinám poskytli v telocvični bývalej Základnej školy na Hollého ulici. Priestory disponujú sociálnymi zariadeniami a sprchami. Kým sa nepodarí opraviť poškodenú bytovku, budú evakuovaní obyvatelia ubytovaní v týchto priestoroch. Rodiny sú v poriadku, nikto z nich nebol zranený. Zabezpečili sme im stravu, hygienické potreby a poskytli zdravotnícku starostlivosť," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Prídu si po nevyhnutné veci

"Evakuovaní obyvatelia si budú môcť za asistencie polície a pracovníkov mesta prísť individuálne do svojich príbytkov po nevyhnutné osobné veci. Následne bude bytový dom zabezpečený proti vstupu," dodal hovorca mesta.

Pripomenul, že požiar zachvátil strechu bytového domu, v ktorom sa nachádzalo 35 obyvateľov. "Na mieste zasahovalo 18 hasičov, ktorí začali bezprostredne po príchode na miesto s hasením požiaru, prehľadávaním priestorov domu a s evakuáciou obyvateľov. Požiar, ktorého príčinu hasiči zisťujú, sa poradilo uhasiť. Nikto z obyvateľov sa nezranil," uzavrel Miškovčík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok