Fico ukázal milión a varoval pred spájaním s vraždou bez dôkazov

TA3 SITA
27.2.2018 16:35

Opozícia zneužila dvojnásobnú vraždu na politické ciele. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico. Ten reagoval na kritiku opozičných strán Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a Sloboda a Solidarita, ktorí obvinili vrcholných politkov strany Smer-SD z prepojenia na taliansku mafiu, pôsobiacu na východnom Slovensku.

Premiér vyzval opozíciu aj médiá k zomknutiu sa, aby bola vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice čím skôr vyšetrená. Povedal to na tlačovej besede s tým, že vražda novinára a jeho partnerky je dvojnásobnou tragédiou a činom, ktorý nesmie mať v našej spoločnosti miesto.

Zároveň požiadal opozíciu, aby tragédiu nezneužívala na politické ciele. "Vyzývam na zomknutie sa, poďme spolu a urobme všetko pre to, aby sme tento ohavný čin vyšetrili," vyhlásil Fico. Premiér vyzval médiá, aby nespájali konkrétnych ľudí s úkladnou vraždou. "To je cez čiaru, bez dôkazov, to už nie je sranda," vyhlásil.

Fico odmietol bližšiu previazanosť Viliama Jasaňa, ktorý je v Bezpečnostnej rade SR, na talianskych podnikateľov z Kalábrie. Podotkol, že Jasaň má bezpečnostnú previerku na prísne tajné. K svojej asistentke Márii Troškovej, ktorá sa v článkoch takisto spomína, sa bližšie nevyjadril. Šéf polície Tibor Gašpar pritom na Rádiu Expres priznal, že ju budú vypočúvať. Podľa premiéra pracujú aj s inými hypotézami ako len s talianskou mafiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok