Wanda Hrycová o začiatkoch na Novej scéne: Nerozumela som, prečo sú ľudia podráždení

TA3
16.5.2021 08:00

Wanda Hrycová, dcéra jedného z najznámejších slovenských hercov Andyho Hryca, začala svoju kariéru veľmi mladá. Dnes je z nej úspešná žena, ktorá si prešla aj ťažkými obdobiami.

Wanda Hrycová o začiatkoch na Novej scéne: Nerozumela som, prečo sú ľudia podráždení
TASR/Dano Veselský

Wanda Adamík Hrycová sa asi najviac zviditeľnila v roku 2001, keď sa ako 23-ročná stala generálnou riaditeľkou Novej scény. „To naozaj vzbudilo veľmi veľké spoločenské vášne a celá kultúrna obec, ale vlastne nielen kultúrna obec bola hore nohami. Žasli nad drzosťou vtedajšieho ministra kultúry Milana Kňažka, ktorý si dovolil ma menovať do tejto funkcie,“ opisuje svoje začiatky Hrycová.

Pripúšťa, že vtedy vlastne vôbec nerozumela, prečo sú ľudia takí podráždení. „Ja som naozaj nechápala, že však to je predsa úplne normálne, presvedčená o svojej dokonalosti a genialite,“ spomína Hrycová. Nakoniec na tejto pozícii strávila šesť rokov. Keď sa spätne pozerá na to obdobie, hovorí, že musela byť úplne šialená, že sa do niečoho takého „vôbec nechala namontovať“. Bolo to však úspešné obdobie.

Sama na sebe veľa pracovala. Ak niečomu nerozumela alebo niečo nevedela, nechcela to pred nikým priznať. Radšej sedávala do noci v práci, aby sa naučila všetko, čo potrebovala. A hoci priznáva, že ešte aj dnes je veľa vecí nevie, už z toho nemá stres.

Ako sa jej podarilo presvedčiť na spoluprácu úspešných ľudí a akú mala doma výchovu? Dozviete sa v podcaste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok