Porušila prezidentka zákaz reklamy? Je pripravená na všetky otázky

TA3 TASR
12.5.2021 18:29

Prezidentka Zuzana Čaputová je pripravená zodpovedať otázky výboru k podnetu za možné porušenie zákazu reklamy z jej strany. Uviedol to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec v reakcii na to, že Výbor Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií začal konanie voči prezidentke v tejto veci.

Porušila prezidentka zákaz reklamy? Je pripravená na všetky otázky
TASR/Martin Baumann

"Prezidentka rešpektuje, že sa parlamentný výbor musí doručeným podnetom zaoberať. Je pripravená zodpovedať všetky prípadné otázky, keď sa na ňu výbor obráti so žiadosťou o stanovisko," uviedol Strižinec.

Dôvodom začatia konania voči prezidentke vo výbore má byť podnet súvisiaci s možným porušením zákazu reklamy. Podľa podnetu mala prezidentka fotografiami s dresom športovkyne Petry Vlhovej zvýhodňovať jej sponzorov, a teda propagovať konkrétne značky. V súvislosti s pulznými oxymetrami zas podnet prezidentke vyčíta, že na obrazovke aj na stránke Prezidentského paláca menovala názvy súkromných firiem, ktoré ich poskytli.

Predseda výboru Boris Susko ozrejmil, že výbor si vyžiada stanovisko prezidentky a následne rozhodne. Ak skonštatuje porušenie zákona, hlave štátu hrozí pokuta až vo výške 12 mesačných platov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok