Djokovič opäť ukázal svoj temperament, nakričal na rozhodcu

TA3 TASR
12.5.2021 12:10

Srbský tenista Novak Djokovič opäť ukázal temperamentnú povahu, keď vo svojom úvodnom zápase na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme nakričal na empajrového rozhodcu. Lídrovi svetového rebríčka sa nepáčilo, že arbiter neprerušil jeho súboj 2. kola s Američanom Taylorom Harrym Fritzom pre dážď už skôr, ale až keď začalo na kurte vytrvalo liať.

V talianskej metropole sa poveternostné podmienky večer zhoršovali a Djokovič po prvých hustejších kvapkách avizoval rozhodcovi, že duel treba stopnúť. Ten však s prerušením dlho otáľal, až Srb "vybuchol". "Dokedy ešte chceš, aby sa hralo? Trikrát som ťa požiadal, aby si skontroloval situáciu, a ty stále nič," kričal na arbitra.

Zvyšné zápasy odložili

Djokovič viedol 6:3 a 5:4 v druhom sete, keď rozhodca zápas zastavil. Dážď napokon prerušil duel na približne tri hodiny. Najvyššie nasadený hráč sa po obnovení hry riadne vytrápil, kým zlomil odpor húževnatého protivníka. Fritza zdolal v druhom sete 7:6 (5), keď využil svoj prvý mečbal a prebojoval sa do osemfinále. Organizátori potom pre nepriaznivé počasie odložili zvyšné utorkové stretnutia mužskej dvojhry na stredu. "Bol som v závere vystresovaný, no myslím si, že bolo správne rozhodnutie stopnúť ten zápas," vysvetľoval Djokovič: "Keď sme sa vrátili na kurt, hrali sme vyrovnanú partiu až do poslednej loptičky. Som rád, že sa mi podarilo zvládnuť zápas v dvoch setoch. Viem, že dokážem podať ešte lepší výkon."

Minulý rok napálil loptičku rozhodkyni do krku

Osemnásťnásobný grandslamový šampión sa vrátil do súťažného diania po tom, ako vynechal turnaj v Madride: "Bol to veľmi zvláštny zápas v zvláštnych podmienkach. Samozrejme, hrať v daždi takmer dva kompletné sety bola výzva pre mňa i súpera. Myslel som si, že mám výhodu, keďže podmienky povrch spomaľovali a ja som dokázal lepšie returnovať pri jeho podaniach, ktoré sú riadne silné. Darilo sa mi držať zápas pod kontrolou takmer celé dva sety a potom som servoval na víťazstvo. Pri mojom podaní som však hral príliš ľahkovážne. Súper hral výborne a dokázal zápas ešte zdramatizovať." Vlani "Noleho" diskvalifikovali z grandslamového turnaja US Open za neúmyselné napálanie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok