Namiesto betónu a odpadu zeleň. V Bratislave vznikne nový park

TA3 TASR
11.5.2021 11:16

V bratislavskom Novom Meste pribudne ďalší nový park. Na viacúčelový park sa tentoraz zmení nevyužívaný priestor na Filiálke, ktorý podľa mestskej časti dlho trpel odpadom, betónom a burinou. Slúžiť by mal rodinám s deťmi, seniorom, psičkárom, ale aj zdravotne znevýhodneným. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Namiesto betónu a odpadu zeleň. V Bratislave vznikne nový park
TASR/Dano Veselský (ilustračné)

"Klopal som na magistrát, stretával sa s primátormi, písal žiadosti. Až sa nakoniec podarilo a tento pozemok sme získali. Park sa práve v týchto dňoch stáva skutočnosťou. Máme za sebou dôležité terénne úpravy, vysadené nové stromy, plot," približuje Kusý.

Na mieste, kde bol betón, pribudnú stromy, lavičky, detské ihrisko i ohradený výbeh pre psy. Ihrisko ponúkne množstvo herných prvkov pre deti, napríklad kolotoč či pieskovisko.

"Mysleli sme obzvlášť aj na deti so zdravotným znevýhodnením, viaceré hracie prvky budú prispôsobené práve im," podotýka Kusý. Chýbať nebude ani trampolína, pingpongové stoly, pitná fontánka či napájadlá pre psy. Predmetný priestor pretvára mestská časť v spolupráci s investorom obytného komplexu na Račianskej ulici.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok