Čaputová sa v Kodani stretla s princom Frederikom, pozvala ho na Slovensko

TA3 TASR
10.5.2021 10:47

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v pondelok v Paláci Frederika VIII. v Kodani stretla s dánskym korunným princom Frederikom. Dánske kráľovstvo naposledy zo slovenských prezidentov navštívil pred necelými deviatimi rokmi Ivan Gašparovič.

Dánsky korunný princ Frederik prijal pozvanie na Slovensko. Prísť by mal aj s dánskou podnikateľskou delegáciou. Potvrdila to v pondelok prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s princom v Kodani.

Na stretnutí spolu hovorili aj o dôležitosti dodržiavania právneho štátu a o plánoch Slovenska a Dánska v oblasti ochrany životného prostredia a zelenej ekonomickej obnovy. Prezidentka Čaputová sa stretla s princom Frederikom v Paláci Frederika VIII.

Vystúpila na konferencii

Okrem tohto stretnutia vystúpila najvyššia slovenská predstaviteľka na konferencii Copenhagen Democracy Summit, navštívi sídlo agentúry State of Green, Európsku environmentálnu agentúru a tiež dánsky Štátny sérologický ústav. V utorok sa stretne s predsedníčkou dánskej vlády Mette Frederiksenovou.

Dánske kráľovstvo naposledy zo slovenských prezidentov navštívil pred necelými deviatimi rokmi Ivan Gašparovič. Gašparoviča v roku 2012 na návštevu Dánskeho kráľovstva pozvala kráľovná Margaréta II. a jej manžel princ Henrik. Návšteva mala vtedy silný ekonomický rozmer, ktorý bol zameraný na posilnenie ďalšej spolupráce s touto konštitučnou monarchiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok