Na východe otvorili ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum

TA3 TASR
8.5.2021 16:26

K už fungujúcim veľkokapacitným očkovacím centrám Prešovského samosprávneho kraja v Prešove, Poprade, Humennom, Starej Ľubovni pribudlo v sobotu nové centrum v Bardejove.

Na východe otvorili ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrum
Facebook.com/PSK

Ako uviedol predseda PSK Milan Majerský, kraj využíva všetky spôsoby, ako zlepšiť dostupnosť ľudí k očkovaniu. Verí, že takto spoločným úsilím sa podarí podstatne zvýšiť zaočkovanosť obyvateľov kraja vrátane najohrozenejších skupín občanov, ktorí sa zatiaľ k vakcíne nedostali.

"Dnes tu máme zakontrahovaných 1100 vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech. Ľudia čakajú v radoch, registrujú sa, verím, že to bude naplnené do večera. Dôležité je pre nás, že máme okrem Bardejova spustené už dlhodobo Poprad, Humenné, Prešov a Starú Ľubovňu. Jednorazové VKOC zriadime predpokladám podľa predbežných našich dohovorov zrejme v Medzilaborciach a možno ešte v iných menších mestách alebo menších okresoch, aby sme vyšli ľuďom v ústrety," uviedol v Bardejove Majerský.

"Lokalizáciu VKOC sme určovali podľa počtu obyvateľov v danom regióne, podľa časovej dostupnosti a podľa cestnej infraštruktúry. Bardejovské centrum je posledné, ktoré otvára PSK ako trvalé VKOC. Jeho otvorenie bolo plánované na otvorenie 17. apríla, avšak v tom čase sme nemali dostatok vakcín," doplnil vedúci odboru zdravotníctva PSK Jozef Tekáč.

Počas víkendu a najbližších dní je kraj pripravený zaočkovať minimálne 13.700 záujemcov. PSK vo svojich veľkokapacitných centrách doposiaľ zaočkoval viac ako 56.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok