Za ľudí opúšťa známa tvár. V strane končí Andrea Letanovská

TA3
8.5.2021 15:22

Andrea Letanovská v piatok vystúpila zo strany Za ľudí. Informovala o tom v sobotu na sociálnej sieti s tým, že medzi dôvodmi je aj vlažný postoj ministerky Veroniky Remišovej k prípadu Márie Kolíkovej, ktorú chce opozícia odvolať.

Letanovská, ktorá vstúpila do strany Za ľudí pred dvomi rokmi, prejavila v príspevku sklamanie, že strana nenaplnila svoj potenciál. "Čiastočne pre nešťastnú zhodu okolností, kedy podlomené zdravie Andreja Kisku neumožnilo jeho ďalšie pôsobenie v pozícii predsedu strany. A čiastočne preto, že novozvolená predsedníčka Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany," uviedla.

Remišovej vyčíta mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval väčšinu v klube a predsedníctve. Ako uviedla, dôvera Remišovej ako predsedníčky je "veľmi oslabená."

Remišovej vyčíta aj to, že sa dostatočne nepostavila za ministerku Máriu Kolíkovú, ktorú má opozícia záujem odvolať pre údajné podozrenia. Letanovská označila Kolíkovú za "našu najlepšiu ministerku" a "pýchu" strany. Ako uviedla, Remišová sa Kolíkovej zastala veľmi vlažne, neskoro a "nemilosrdne ju predhodila nielen opozícii, ale aj krvilačným koaličným partnerom".

"A práve táto skutočnosť je pre mňa úplne poslednou kvapkou v pohári. Môj pohár schopnosti akceptácie absurdity a nečistoty politiky pretiekol a už ďalej nebude Veronika Remišová a zvyšok vlády jednať aj v mojom mene. Preto odchádzam," dodala v príspevku Andrea Letanovská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok