Vláda podľa Fica urobila hrubú chybu, keď vyhostila ruských diplomatov. Vyzýva ju k náprave

TA3 TASR
8.5.2021 11:49

Pri príležitosti sobotného Dňa víťazstva nad fašizmom to na sociálnej sieti uviedol opozičný Smer-SD s tým, že Rusko je absurdne obviňované z rozpútania druhej svetovej vojny.

Vláda podľa Fica urobila hrubú chybu, keď vyhostila ruských diplomatov. Vyzýva ju k náprave
TASR/Jaroslav Novák

Strana považuje tento sviatok za dôležitý a bude sa k nemu vždy hlásiť. "Preto si predstavitelia strany tradične uctili obete a poklonili sa hrdinom druhej svetovej vojny na Slavíne," spresnili. Ďalej strana vyhlásila, že keď sa stane súčasťou vládnej koalície, bude klásť dôraz na to, aby sa v slovenskej spoločnosti neprekrúcal význam Sovietskeho zväzu a jeho Červenej armády pri definitívnej porážke fašizmu.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzýva vládu, aby napravila "hrubú chybu, ktorú urobila v rusko-slovenských vzťahoch, keď vyhostila ruských diplomatov zo SR. Vláda SR sa smiešne a amatérsky zapojila do českej predvolebnej kampane a vyhostením troch ruských diplomatov významne poškodila slovensko-ruské vzťahy s vážnymi dôsledkami do budúcnosti". Požaduje vrátiť slovensko-ruské vzťahy do pôvodného stavu a vytvoriť všetky podmienky pre návrat slovenských a ruských diplomatov.

Podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD) uviedol, že život v mieri nie je samozrejmosť, ale hodnota, ktorú si treba vážiť. "Tieto výročia si musíme pripomínať každoročne s vďakou všetkým tým, ktorí sa pričinili o našu slobodu a ktorí aj položili vlastné životy. Treba vyjadriť vďaku osloboditeľom, Červenej armáde, Prvému česko-slovenskému armádnemu zboru a ďalším, ktorí bojovali za slobodu našej vlasti," zdôraznil.

Vyjadril vďaku všetkým tým, ktorí sa pričinili o slobodu a položili vlastné životy. "Pevne verím, že veľa ľudí aj napriek súčasnej situácii si tento deň pripomenie. A preto by žiaden pamätník na území Slovenska nemal ostať zabudnutý a nepovšimnutý. A vôbec to nemusia byť len veľké oslavy, ale stačí krátke zastavenie pri pamätníku, zamyslenie nad obeťami a nad tým, čo pre nás znamená mier," podotkol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok