Za informácie o vrahovi novinára a jeho snúbenice dajú milión eur

TA3 SITA TASR
26.2.2018 13:40

Ak viete informácie, ktoré povedú k dolapeniu vrahov novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny, štát vám vyplatí milión eur. Túto odmenu sľúbil v mene vlády premiér Robert Fico s tým, že sa vytvára aj špeciálny tím s ľuďmi z generálnej prokuratúry, špeciálnej prokuratúry, ministerstva vnútra a SIS, ktorý sa bude prípadom zaoberať.

Dozorované najskúsenejšími prokurátormi

"Naša prvoradá úloha je chytiť vrahov. Potom bude možné hovoriť o motívoch a o tom, čo sa vlastne udialo," odkázal Fico. Zopakoval, že pokiaľ motívom bola samotná práca novinára Jána Kuciaka, považuje to za útok proti demokracii a slobode tlače.

Fico zároveň oznámil, že generálna prokuratúra bude tomuto prípadu venovať mimoriadnu pozornosť. "Keďže ide podľa všetkého o úkladnú vraždu, táto vec bude dozorovaná špeciálnou prokuratúrou a jej najskúsenejšími prokurátormi. Tiež sme sa dohodli, že sa vytvára špeciálny tím, v ktorom budú predstavitelia generálnej a špeciálnej prokuratúry, ministerstva vnútra, policajného prezídia a SIS," dodal.

Vyzývajú na účasť na pochode

Na pamiatku zavraždených možno pred sídlom redakcie Aktualít na Prievozskej 14 v Bratislave od 18:00 do 21:00zapáliť sviečku. Výzva sa šíri sociálnou sieťou Facebook, na ktorej tiež vyzývajú na účasť na pochode za Jana Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú, ktorý sa uskutoční 13. marca od 16:00 do 19:00 na Námestí SNP v Bratislave. Pamiatku zavraždených by si mali uctiť aj v Prahe od 18:00 do 21:00 na Václavskom námestí.

V prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by pomohli k objasneniu alebo by mali súvis s uvedeným skutkom, je potrebné bezodkladne kontaktovať políciu na tel. čísle 158 alebo na tel. čísle +421 915 967 793.

Riešil kauzy známych ľudí

Reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho priateľku našli zastrelených vo Veľkej Mači. Úkladná vražda reportéra pravdepodobne súvisí s jeho investigatívnou činnosťou, informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

"Včera o 22:30 bola vykonaná previerka vo Veľkej Mači na základe matky poškodenej, že sa nevie skontaktovať s dcérou," uviedol Gašpar na tlačovej besede. Po príchode hliadky na miesto bolo podľa neho cez okno vidieť ležiace telo. Po tom, ako policajti zavolali záchranné zložky, vošli do domu. Našli dve telá so strelnými ranami. Kuciak bol strelený do hrude, jeho priateľka Martina do hlavy.

Gašpar prezradil, že s Kuciakovou priateľkou známi naposledy komunikovali vo štvrtok. Hovoril aj o pravdepodobnom súvise s jeho investigatívnou činnosťou. Strelná zbraň sa nenašla. Gašpar prisľúbil, že na vyšetrovanie nasadia "všetky možné kapacity", na prípade pracuje aj NAKA. 27-ročný Ján Kuciak bol investigatívnym reportérom Aktualít. Venoval sa najmä podozreniam z daňových podvodov a v článkoch spomínal i známe mená slovenského verejného života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok