Matovičova reforma nemá podporu. Kritiku schytal aj od vlastných

TA3
6.5.2021 19:00

Daňová reforma zatiaľ nemá politickú podporu. Aj keď minister financií tvrdí, že o nej koalícia diskutovala, SaS dnes predstavila vlastný návrh. Miliardy eur, ktoré chce dať Igor Matovič na príspevky na deti, znepokojili aj stranu Sme rodina. Opozícia odkazuje, že plán rezortu financií nepodporí.

Návrh ministra financií Igora Matoviča má stáť Slovensko každý rok vyše 2,5 miliardy eur. S expremiérovým návrhom je nespokojná nielen opozícia, ktorá mu odkazuje, že jeho plán nepodporí, ale aj koaliční partneri. "Nech pán Matovič zabudne na to, že pri tomto obrovskom zdražovaní bude opozícia asistovať," uviedol na tlačovej besede poslanec Erik Tomáš z Hlasu-SD.

Predseda parlamentu Boris Kollár povedal, že je "za" takéto pro-rodinné opatrenie, no doteraz sa nedozvedel, odkiaľ majú na Matovičov plán čerpať financie.

Kde na to "zoberieme" sa pýta aj poslanec Peter Cmorej. "V krajine, ktorá má sedemmiliardový deficit už dva roky po sebe, nie je možné robiť reformu spôsobom, že pridáte ďalšie výdavky za 2,5 miliardy eur," uviedol poslanec z SaS. Zvyšovanie daní je podľa neho pre stranu "červená čiara", no neznamená to, že nie sú ochotní rokovať o zmene daňového mixu. SaS preto prišla s vlastným návrhom. Materskú, rodičovský a tehotenský príspevok chce spojiť do jednej dávky, ktorú má dostať každá žena vrátane živnostníčok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok