Droba v TA3 vysvetľoval večer v bare: Gesto Šeligu a Žitňanskej bolo trochu prehnané

TA3
5.5.2021 20:29

Bratislavský župan Juraj Droba (SaS), Juraj Šeliga a Jana Žitňanská zo strany Za ľudí boli do noci v jednom z bratislavských podnikov. Porušili tak platný zákaz vychádzania po 21. hodine. Droba vysvetlil svoje konanie v relácii Téma dňa, všetkým občanom sa ospravedlnil.

Droba v TA3 vysvetľoval večer v bare: Gesto Šeligu a Žitňanskej bolo trochu prehnané
TA3

"Ospravedlňujem sa všetkým obyvateľom i občanom Slovenska. Urobili sme naozaj chybu, pracovne sme mohli sedieť aj v národnej rade," uviedol s tým, že išlo podľa neho o dobrú pracovnú diskusiu a nevšimli si ani hodinky. Vplyv na otváranie prevádzok to vraj nebude mať. Uviedol zároveň, že ľudia sú už z opatrení unavení. "21. hodina mi už príde nelogická," dodal.

Gestu kolegov rozumie

Plánuje vyvodiť politickú zodpovednosť? Droba spresnil, že zaplatí pokutu, ak mu ju vystavia a rovnaký obnos chce venovať aj charite. "Na župe máme rozrobených veľa vecí, chcem dokončiť ďalšie, je to prešľap, ale v porovnaní s inými skutočnými kauzami to nie je až také zásadné," uviedol s tým, že to bola chyba, avšak nie na odstúpenie.

Svoju prácu vraj nerobí zle, gestu Šeligu a Žitňanskej rozumie, bolo podľa neho však trochu prehnané.  Na jednej strane im rozumiem, bol na nich veľký tlak. Vyjadrovali sa aj k podobným zlyhaniam iných politikov. Dávam si pozor, aby som nekomentoval vysokú politiku. Robím si svoju župnú prácu," povedal v Téme dňa.

S pokutou problém nemá

A čo na to kolegovia z SaS či zo župy? Podľa neho sa len chytali za hlavu, prečo by mal odstupovať. "Nechcem to zľahčovať, no bolo to naozaj pracovné stretnutie. Aj politik je len človek," uviedol. Potreboval vraj prediskutovať, aby sa v rámci programového vyhlásenia vlády hovorilo o konkrétnych sociálnych témach. "Myslím si, že to bolo užitočné stretnutie. Bolo vopred dohodnuté. Od tohto miesta bývame všetci kúsok peši. Niekedy je dobré aj zmeniť prostredie," dodal.

S výškou pokuty vraj problém nemá, bude ho to mrzieť, no dospel k tomu podľa svojich slov vlastnou hlúposťou. "Som zástancom skorého otvárania krajiny. Prispieva k tomu aj očkovanie, vyzývam ľudí, aby sa prišli zaočkovať a verím odborníkom. Nemám problém aby sa aj v Bratislavskom kraji očkovalo Sputnikom, ak prejde európskou agentúrou," dodal k pandemickej situácii.

Šeligu, Drobu a Žitňanskú odfotil minulý týždeň v Klube pod lampou časopis Plus 7 dní. Fotografie vznikli po 22:30, pričom na Slovensku platí zákaz vychádzania po 21. hodine, po tomto čase musia byť terasy reštaurácií a barov zatvorené. Interiéry musia byť pre zákazníkov zatvorené úplne. Politici tak pri svojom stretnutí porušili niekoľko predpisov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok